Programa 357 – 27/01/2017 – Edició 2146

Programa 357 – 27/01/2017 – Edició 2146

Premi a la trajectòria professional
per a Noè Rivas

L’animador cultural i col·laborador del programa Noè Rivas ha estat guardonat en la categoria de trajectòria professional a la tercera edició dels Premis d’Educació Musical que atorga l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT), un premi que, com ens explicarà el mateix Noè, li fa molta il·lusió. I és que un premi que t’atorguen els teus mateixos companys de professió sempre ha de fer una il·lusió especial. Moltes felicitats Noè.

I sense deixar els col·laboradors del programa i els premis, volem recordar que aquest diumenge dia 29, al matí, es farà entrega al Museu Etnològic de Barcelona del Premi Joan Amades 2016 que l’Associació Cultural Joan Amades va atorgar l’any passat al mateix Museu. I encara esmentar igualment que aquest divendres dia 27 es presenta un nou llibre del qual és co-autor un altre col·laborador del programa: en Víctor Pàmies, el nostre paremiòleg particular. Es tracta del titulat “Els 100 refranys més populars” que ha escrit colze a colze amb el politòleg, Jordi Palou.

I no us penseu que només ens dedicarem a mirar-nos endogàmicament el melic. Res d’això. També us parlarem de moltes altres coses: com ara de l’Exposició “Sant Antoni, la festa major d’hivern” que es va inaugurar el passat dijous al CAT dins el XXX Tradicionàrius; o de la creació de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya; o de la publicació del primer número de MÓN FALCONER, la publicació anual de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya; o de…

Ei! I no us oblideu de les seccions, amb autèntiques meravelles:

  • Segona entrega dels REMEIS DE L’ERMITÀ, la secció que hem estrenat recentment en col·laboració amb el Calendari de l’Ermità dels Pirineus i en què, aquesta setmana, Fra Valentí Serra de Manresa ens parla de les propietats de “L’all cru” i de com estimula les defenses de l’organisme.
  • També en tindrem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies: “Un clau treu un altre clau”, una altra veritat com un temple.
  • Escoltarem també, i gràcies a la col·laboració de Vilaweb, un altre dels CONTES I MENTIDES de l’Albert Estengre, que aquesta setmana es titula “El mariner de Sant Pau”. Una història entranyable i, pel que diu l’Albert, del tot verídica…
  • revista-mon-falconerLa secció musical ens la durà en Francesc Sànchez Carcassés i, per tant, serà un altre dels seus CANTS DE TAVERNA. Aquesta setmana ens recomana una havanera canària titulada “La perla” interpretada per la meravellosa veu de la Maria Salgado.
  • I el nostre home a les terres de Ponent, en Llorenç Aguilà, ens regalarà un altre episodi (el 101) de la seva sapiència convertint ELS MINUTS DE L’AGUILÀ en un concurs radiofònic sobre grups de mòbil que ha anomenat “Cada ovella amb sa parella

I en la part musical, començarem i acabarem amb sengles sardanes de dos nous treballs discogràfics: la titulada “Un francolí a Ítaca”, que dona nom al darrer treball del grup de flabiols ELS FRANCOLINS en aquesta ocasió en col·laboració amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; i la titulada “El primer plor”, la que inicia el recull de 10 sardanes del mestre Pere Mercader i Terrades que ha enregistrat recentment la cobla la Selvatana. I encara tindrem temps de sentir en Pep Gimeno “Botifarra” i la seva gent interpretant-nos el “Romanço de Sant Antoni de Gavarda”.

I la setmana que ve, més. Només amb el que hi ha, no ens hi ha cabut aquesta…