Programa 365 – 24/03/2017 – Edició 2154

Programa 365 – 24/03/2017 – Edició 2154

El Premi ANTONI CARNÉ a un mitjà de comunicació pel FES TA FESTA

Com vam anunciar ja des del passat dimecres, el dimarts dia 21 de març, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, es van atorgar i entregar els Premis Antoni Carné, impulsats per l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català i amb tres categories o modalitats diferents.

  • Premi ENS de l’Associacionisme Cultural Català a la persona, que recaigué en la glosadora de Ses Illes Antònia Serra Soler, “Mussola”.
  • Premi BBVA CX de l’Associacionisme Cultural Català a l’entitat, que fou concedit a la coordinadora d’entitats del Poble Sec, de Barcelona.
  • I el premi de les Entitats Mutualistes i Cooperatives al Mitjà de Comunicació, que en aquesta primera edició dels guardons ha estat pel nostre FES TA FESTA.

I en el programa d’aquesta setmana, com no podria ser d’altra manera, ens en fem ressò i ho celebrem d’allò més. Moltes gràcies a l’ENS, al jurat, a tots els assistents a l’acte que amb els seus aplaudiments van corroborar la distinció i a tota la gent que ens ha felicitat mitjançant les xarxes socials. Però ja vam dir de seguida que per nosaltres això era un esperó, un alicient molt important per continuar treballant.

I per això us oferim un FES TA FESTA dels habituals: amb seccions, comentaris i música de la bona, ja que començarem escoltant, una vegada més, el tema de Joan Crosas que dona nom al programa i que canten l’històric grup ESQUIROLS; també sentirem la “Masurca trista”, d’en Jordi Roura, un tema interpretat pel grup RADIOKUARTET amb importants col·laboracions; i acabarem el programa amb la sardana “Figueres, Capital de la Sardana 2017”, d’en Martí Fontclara.

Escoltarem també les sardanes de la sisena semifinal del Concurs “La sardana de l’any” que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya. I us parlarem del Concert de Primavera de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona d’aquest divendres dia 24, o del Dia Mundial dels Boscos que celebren a Argençola el diumenge 26, o del concert final del Concurs musical Masquefa-Montgrins, que tindrà lloc el proper diumenge dia 2 d’abril.

I les SECCIONS tampoc faltaran:

I també us parlem de la creació del Drac de Montblanc, el drac protagonista de La llegenda de Sant Jordi que cada any s’escenifica als voltants de la diada del patró de Catalunya a la capital de la Conca de Barberà. En aquest video podeu veure el Making off de la seva gestació.

I la setmana que ve parlarem de més coses. Que sobre això de la Cultura Popular i Tradicional els temes no s’acabaran mai. Nosaltres potser sí, però tranquils que encara ens queda corda…


El dijous 30 de març COBLISTES DESCOPLATS al Tradicionàrius- Gravació amb públic del programa “Tradicionàrius a Ràdio 4”, amb Jordi Roura.