Programa 371 – 05/05/2017 – Edició 2160

Programa 371 – 05/05/2017 – Edició 2160

LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA FA 200 ANYS

Dimarts passat es va donar el tret de sortida a la commemoració del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, a Barcelona, una de les festes més populars i tradicionals del país. Més de 400 actes conformaran un calendari de tot un any que es va donar a conèixer a l’envelat que s’està instal·lant als Jardinets de Gràcia, una de les novetats importants pel que fa als espais de celebració. I posteriorment tingué lloc l’acte en si que presidí el molt honorable president de la Generalitat Carles Puigdemont. I prenent nota de tot, el nostre intrèpid reporter Amadeu Carbó, que ens ho explicarà fil per randa en el reportatge d’avui.

Però en aquest primer FES TA FESTA de maig us parlarem de moltes altres coses: com ara la recuperació a Reus del Ball de Marcos Vicente, un ball parlat que a partir d’aquesta festa major de Sant Pere, passarà ja a formar part del seguici petit de la capital del Baix Camp.

O de l’anunci de la inauguració enguany del Museu de Pessebres més gran del món, fet que tindrà lloc per Nadal a Mollina, una petit població propera a Antequera, a la província andalusa de Màlaga, un mostra d’entre 6.000 i 7.000 figures en un espai de 5.000 metres quadrats que quedarà obert permanentment durant tot l’any. Relacionat amb aqueasta notícia escoltarem un tema dels cardonins Strombers: el titulat “Pessebre ideal”.

O del concurs “La Sardana de l’Any 2016” que va arribant a la seva data clau, el proper dissabte dia 13 a la tarda, al Teatre de La Passió, d’Olesa de Montserrat. Escoltarem dues sardanes més de les que opten al premi Joventut i acabarem el programa escoltant el Premi de la Crítica 2015: la sardana “El silenci del far”, de Jordi Molina.

I tindrem també seccions de tots els colors:

Ja ho veieu. De tot i força. Un FES TA FESTA ben farcit. Agafeu-vos bé que anem forts.