Programa 375 – 02/06/2017 – Edició 2164

Programa 375 – 02/06/2017 – Edició 2164

Palamós acollirà el Festival
AMB SO DE COBLA

El passat dia 25 de maig, la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona va acollir la presentació de la primera edició de AMB SO DE COBLA, el Festival de Cobla de Catalunya, que se celebrarà entre els dies 29 de juliol i 6 d’agost d’enguany a Palamós, una iniciativa impulsada conjuntament pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Palamós i la Diputació de Girona, amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya i de l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Dins l’extens programa i, a banda de les tradicionals activitats de l’Agrupació que ja se celebren per aquestes dates com el 49è Aplec de la Sardana o el 17è Concert de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau, destaca una producció del propi festival liderada per Cris Juanico, nous temes de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, i les actuacions de Los Gazpacho amb la cobla La Bisbal Jove, el grup BIFLATS i Jordi Molina. Una cita important que anirem recordant al FES TA FESTA.

Però en aquesta edició us parlarem de moltes altres coses. Començant per fer-vos saber que ja és oberta la matrícula per a participar en la 49a. edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, que enguany tindrà lloc entre els dies 13 i 26 d’agost. I d’una pila de novetats discogràfiques com ara el CD “Tiana, un viatge a través de la sardana” que ha enregistrat la cobla Marinada amb la Coral Tianenca; o el “Camins de somnis”, amb sardanes de Joan Làzaro interpretades per La Principal de la Bisbal; o el titulat “Aniversaris lloretencs”, amb sardanes de diferents autors dedicades a efemèrides lloretenques que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona i que esdevé un doble CD ja que s’hi inclou una segona placa, reedició d’un LP de l’any 1991 de la cobla Els Montgrins amb sardanes del mestre Domènec Moner.

I a les seccions, com sempre, una mica de tot:

I encara tindrem temps de recordar i comentar el darrer dels recents recitals de Raimon al Palau de la Música i d’escoltar la primera versió editada de la seva cançó sobre el poema de Salvador Espriu “Inici de càntic en el temple”.

En aquestes dates confuses i, presumiblement convulses que s’acosten, hem d’estar orgullosos d’afirmar amb les paraules del poeta de Sinera que “ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Falta farà.