Programa 378 – 23/06/2017 – Edició 2167

Programa 378 – 23/06/2017 – Edició 2167

El Missatge de la Flama del Canigó 2017 al FES TA FESTA

Com cada any, puntual a la cita, en aquest darrer programa de la nostra particular temporada recuperarem la secció de LA COLUMNA per incloure el “Missatge de la Flama del Canigó 2017”, encarregat enguany a l’activista incansable i bon amic Antoni Ayala que ens d’altres ocasions ens havia deixat la seva radiofònica veu per poder sentir missatges d’altres edicions. Felicitats un any més per la feina feta i ja sabeu que al FES TA FESTA sempre hi tindreu una finestra.

Però en aquest primer FES TA FESTA ja estiuenc, tindrem moltes més coses. Com per exemple, la crònica-reportatge de com es va desenvolupar la inauguració de la CASA DE LA SARDANA de Barcelona el passat divendres dia 16, amb talls de veu de tots els protagonistes que hi van intervenir i amb l’audició d’un fragment de l’enregistrament en directe de “Casardana”, la sardana que va escriure el compositor Carles Santiago per a ser estrenada durant la festa d’inauguració.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, a banda dels actes i aplecs que es celebren aquest cap de setmana, com ara la Cloenda del XXX Tradicionàrius d’aquest dia 23, us avançarem moltes i moltes coses pels propers dies i pel proper cap de setmana, com ara la celebració entre els dies 1 i 8 de juliol, a Barcelona i a altres indrets del país, del Congrés Mundial del Carilló 2017 amb un extens programa d’actes; o el Festival UNDÀRIUS 2017 a Girona, del 30 de juny al 2 de juliol; o de la Viquimarató de Refranys que tindrà lloc el proper dia 29, entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, al Centre de Documentació de Cultura Popular, de Barcelona; i un llarg etc…

I tindrem unes quantes seccions, com sempre. Dues reposicions:

  • Un dels CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés, secció que estrà present amb nous capítols cada quinze dies durant l’estiu, i de la qual us n’oferim una de ja fa un temps però que ens agrada especialment: l’entranyable havanera “Mare vull ser pescador” en la versió del grup EL TAPER.
  • I un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que en aquesta ocasió ens parla de “Falles, rentines i halles”, tradicions de foc al voltant de la festa de Sant Joan que aquests dies estem celebrant.

I dues de les que no fallen cap setmana:

I això de dràstica, ho diem per aquesta fiscalia de Mallorca que investiga la representació dels nens d’una escola mallorquina del musical “Mar i cel” per allò que “quan ja no quedin més cristians…”. Que ens hem tornat tots bojos o què?

És per això, i parlant ja de la part musical, que escoltarem un fragment del “Concert per a piano i cobla sobre temes de Mar i cel” de l’Albert Guinovart, amb la cobla Mediterrània; a veure si la música instrumental no penalitza… I recordarem un tema de vigència eterna: “La Flama”, dels OBRINT PAS. I la sardana de Jordi Moraleda “La màgica nit de Sant Joan”, amb la cobla Contemporània…

Què espereu a prémer el play!!!