Programa 397 – 03/11/2017 – Edició 2186

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

Programa 397 – 03/11/2017 – Edició 2186

Berga acull el primer RETALLS DE COBLA

Aquest és el títol del concert que han ideat les cobles Berga Jove i Reus Jove per homenatjar el compositor barceloní Josep M. Bernat i Colomina en l’any que es commemora el 25è aniversari de la seva mort. Aquest dissabte serà a Berga, al Teatre Municipal, a les 7 de la tarda, i el concert RETALLS DE COBLA es repetirà dissabte que ve al Teatre Fortuny, de Reus, el dia 25 al Teatre de Sarrià, de Barcelona, i el proper dia 16 de desembre a Bellpuig.

I d’altra banda, escoltarem i us parlarem del primer treball discogràfic del grup CORRANDES SÓN CORRANDES, el que porta per títol LLIGADETES AMB UN FIL, del que escoltarem el tema que inicia el CD: “Seguida de corrandes”.

I si aquests seran dels dos temes principals d’aquest primer FES TA FESTA del mes de novembre, és clar que no seran els únics.

 

Com sempre, tindrem una munió de seccions:

  • Començant per LA COLUMNA que avui protagonitza l’Amadeu Carbó i en la qual reproduïm un molt interessant article seu publicat a VILAWEB el passat dia 30 d’octubre. A la nostra web ha quedat amb el següent i convençut títol: “Cal guanyar també a l’espai dels símbols”.
  • En Carles Esteve ens portarà la CRÒNICA CASTELLERA que aquesta setmana deixa constància del fet que “Igualada ja te catedral i Sant Cugat premi de 9”.
  • No faltaran tampoc les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que aquesta vegada ens en porta un que, a la vegada, és un veritable consell: “D’allò perdut treu-ne el que puguis”.
  • Tornarem a tenir una altra de les HISTÒRIES DE GEGANTS que preparen la Berta Miro i en Nico Alonso. Amb ells anirem fins al Pla d’Urgell per conèixer la història dels “Gegants de Mollerussa”.
  • També recuperarem un dels EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó més llegits i cobejats a la xarxa i que està ambientat en la festa de Tots Sants: “El Santet del Poblenou”.
  • I la secció musical d’aquesta setmana serà un CLÀSSICS DE COBLA en què el nostre director Jesús Ventura ens convidarà a conèixer una de les darreres i més emblemàtiques de les sardanes del mestre Ramon Serrat: “Pregària”.

A més de tot això, musicalment parlant, escoltarem la ja sisena semifinalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la sardana de Jordi Paulí titulada “Tour de mir”.

I tindrem un Youtube de la setmana protagonitzat pel grup d’animació EL POT PETIT que ens convida a escoltar, veure i ballar “La rumba de les castanyes”.

I acabarem amb una de les sardanes de Josep M. Bernat que s’interpretaran als concerts RETALLS DE COBLA de què us parlàvem al començament d’aquest davantal: la titulada “Sant Jaume de Frontanyà”.

I tot amb la profunda consternació que ens provoca aquest disbarat jurídic i polític que està protagonitzant l’estat espanyol. No se’n sortiran. No estan sols. No estem sols. No pot ser que estiguem sols… I, en tot cas, som molts per lluitar contra la soledat… I per la LLIBERTAT!