Programa 405 – 29/12/2017 – Edició 2194

Programa 405 – 29/12/2017 – Edició 2194

Molts pessebres de tota mena en el darrer FES TA FESTA de l’any

Perquè els pessebres, i els vivents en especial, seran un dels temes troncals d’aquest FES TA FESTA que clourà l’exercici del 2017. Amb l’Amadeu Carbó, un consumidor compulsiu de pessebres vivents, farem un viatge-tastet per tota la geografia catalana per anomenar alguns dels més importants. En tot cas és un exercici que us recomanem i podeu consultar les dates i els detalls d’un gran nombre d’ells a la web de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya.

I a la part central del programa recordarem les commemoracions previstes pel Govern de la Generalitat de Catalunya per aquest any 2018 que estem a punt d’encetar: Pompeu Fabra i el cardenal Vidal i Barraquer (ambdós en el 150è aniversari del seu naixement), també l’abat Escarré, Joanot Martorell i Carles Fages de Climent, entre d’altres, i els que ens afecten més directament a nosaltres: Aureli Capmany i Farrés (també en el 150è aniversari) i el centenari de la seva filla Maria Aurèlia Capmany i Farnés. El folklorista de formació autodidacta serà protagonista d’una nova secció del programa, el MÓN CAPMANY, que ha confeccionat i enregistrat la Montserrat Garrich i que estrenarem a mitjans de gener.

I parlant de seccions, avui també en tindrem. I de tota mena…

A la part musical, coneixerem la sardana “La Vall de Ribes”, de Josep Coll i Ferrando, la tercera finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la sorgida d’aquella eliminatòria que va quedar penjada per problemes informàtics el passat octubre. Acomiadarem l’any Josep M. Bernat escoltant la seva sardana “Bressolant” I donarem la benvinguda a l’any Viladesau, ja que l’any 2018 es commemorarà també el centenari del naixement del “Príncep de la tenora” i per això acabarem el programa amb una de les seves sardanes més emblemàtiques: “Alt Empordà”.

I un esment especial per al Youtube de la setmana: l’adaptació que ha realitzat Òmnium Cultural de “Quan somrius”, la famosa nadala de Josep Thió, amb una munió d’intèrprets involucrats i amb la dedicatòria als presos polítics catalans que han hagut de passar el Nadal i les festes entre reixes. Tota la nostra tendresa i tot l’amor per ells i les seves famílies. Us volem a casa!

I un feliç i republicà 2018 per a tothom.