Programa 407 – 12/01/2018 – Edició 2196

Programa 407 – 12/01/2018 – Edició 2196

Comença el TRADICIONÀRIUS 2018

Aquest divendres dia 12 de gener comença a Barcelona el TRADICIONÀRIUS 2018, el Festival Folk Internacional que enguany s’allargarà fins el 23 de març amb un total de més de 60 actuacions de grups provinents en un 80 % dels Països Catalans però també d’altres indrets com ara Galícia, el País Basc, Castella, França, Itàlia i Grècia.

I, òbviament, us en parlarem en aquest segon FES TA FESTA de l’any, en què donarem la benvinguda a una nova emissora, ja que a partir d’aquest dissabte, dia 13, i tots els dissabtes a les 8 del matí, ens podeu escoltar també a Ràdio PREMIÀ DE MAR. Benvinguts a la família del FES TA FESTA i moltes gràcies per la vostra confiança. Un magnífic regal de Reis d’Orient. Per cert, us han portat moltes coses a vosaltres?

I encara parlant dels Reis Màgics, ens fem ressò d’un article de l’Oriol Cendra a VilaWeb que, amb el títol de Reis pintats de negre: una tradició racista?, aborda una polèmica que ens els darrers temps ha pres cos en una societat molt més plural i en constant evolució.

També tindrem les seccions:

A la part musical, a banda també de la secció CLÀSSICS DE COBLA, en la qual el nostre director, en Jesús Ventura, ens parlarà de la sardana “En Cacaliu”, de Joaquim Serra, coneixerem la 14a semifinalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la composició de Francesc Picart titulada “Per la meva estimada”, i acabarem el programa escoltant “Iris”, una popular sardana del mestre Jaume Roca Delpech del qual enguany s’escau el 50è aniversari del seu traspàs.

I tindrem també dos temes musicals relacionats amb la inauguració del TRADICIONÀRIUS: el “Vals-jota d’en Peret Blanc” amb el grup EL PONT D’ARCALÍS i, en el Youtube de la setmana, el tema “Sóc d’allà baix”, de QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES.

I aneu-vos programant el calendari perquè del 25 al 28 de gener arriba el SOM CULTURA POPULAR 2018, a la Fàbrica Fabra i Coats del Barri de Sant Andreu de Barcelona. La setmana que ve en parlarem més abastament.