Programa 414 – 16/02/2018 – Edició 2203

Programa 414 – 16/02/2018 – Edició 2203

Exposicions, premis i
concursos al FES TA FESTA

Quan va ser la darrera vegada que vau estar dins d’un envelat? I no parlem de carpes o coberts… no, no. Envelats dels autèntics, dels tradicionals. Que han representat els envelats en la vostra vida? L’ENVELAT és el títol i el protagonista de la primera de les exposicions de què us parlarem, una mostra itinerant que podeu veure en aquest moment al Museu de Badalona. Aquí us podeu descarregar l’opuscle divulgatiu. Però també us parlarem d’una altra interessant exposició dedicada al mestre Josep Blanch Reynalt que podeu visitar fins el proper 28 del present mes de febrer a l’Ecomuseu La Farinera, de Castelló d’Empúries.

I recordeu que sense sortir de casa, podeu visitar l’exposició virtual exposardanes.cat, presentada fa uns dies a Figueres en l’acte de cloenda del Bicentenari de Pep Ventura, i que us proposa un recorregut per alguns dels episodis més significatius de la relació entre el ball i la societat a partir d’una selecció de documents sonors, visuals i literaris.

Pel que fa als Concursos, dos de musicals: el VILA D’AMER de sardanes i el MASQUEFA-MONTGRINS de música per a cobla. El primer que acaba de ser convocat i del qual acaba el termini d’admissió d’obres el proper 30 d’abril. I el segon, del qual fa temps que ja us en anem parlant i que té la data d’amissió d’obres fixada pel proper dia 23 de febrer. I també parlarem de diversos premis com el PREMI TERESA REBULL (Fira Manresa), el V PREMI RAFAEL TUDÓ, la segona edició dels PREMIS ANTONI CARNÉ, els PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA, etc.

Però també tindrem les habituals seccions:

I us presentarem BLANC I BEIX, el nou CD live de la Tournee ’17 de la Cobla La Principal d’Amsterdam en el seu 30è aniversari i del qual escoltarem “Sardanes a l’ONCE” de Jordi Paulí. I coneixerem la divuitena semifinalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017 la titulada “Figueres capital de la sardana 2017” de Martí Fontclara. I recordarem el mestre Joan Parera i Reinés en el 125è aniversari del seu naixement tot escoltant la seva sardana “Bresca de mel”. I tindrem el nostre Youtube de la setmana, amb el grup BRAMS i un tema del seu CD del 2014 ANEM TANCANT LES PORTES A LA POR, el titulat “Història d’Espanya” (explicada pel espanyols).

I es que no ho entenen: que vulguem sortir d’una cosa tan gran com España… i que com deia la “Espe”, té 3000 anys d’història… Mira que som estranys alguns catalans…

Una altra cosa és que vulguem que els presos polítics  surtin de la presó. Amb això tots els catalans hi hauríem d’estar d’acord… Oi Inés? Oi Albert?