Programa 417 – 09/03/2018 – Edició 2206

Programa 417 – 09/03/2018 – Edició 2206

Montblanc 2018,
nova Capital de la Sardana

El passat dilluns dia 5 es va presentar a Montblanc el programa d’actes que es celebraran al llarg d’aquest any amb motiu del nomenament de la vila ducal com a Capital de la Sardana 2018, titulació que anyalment atorga la Confederació sardanista de Catalunya a una vila o ciutat catalana. La jornada de la proclamació oficial serà el proper dissabte dia 17, que serà una jornada intensa farcida d’actes protocol·laris, inauguracions i, òbviament, moltes sardanes.

Precisament aquest cap de setmana, aquest diumenge, dia 11 l’encara actual capital sardanista Figueres, posarà el colofó a un intens any de celebracions que clourà amb la inauguració del Monument a la sardana i un concert amb l’estrena de l’espectacle TRIPLE PICAT.

De tot això i de moltes coses més en parlarem en aquest FES TA FESTA en el qual coneixerem i escoltarem també la tercera finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017 que després de l’eliminatòria corresponent ha resultat ser “Per la meva estimada”, de Francesc Picart. I escoltarem també les sardanes “Març marçot”, de Ricard Viladesau i la popular “Iris”, de Jaume Roca Delpech de qui enguany s’escau el cinquantenari de la seva mort.

Musicalment comptarem encara amb el Youtube de la setmana, que aquesta vegada ens porta una interpretació molt i molt especial de la cançó “L’emigrant”, el clàssic de Mossèn Cinto i Amadeu Vives cantat per Pere Pubill Calaf, el popular PERET al Concert de la Llibertat celebrat al Camp Nou, de Barcelona, el 29 de juny de 2013. Veritablement emotiu.

Tindrem seccions i algunes de força musicals:

I encara us parlarem de la Jornada dedicada a la Tenora i al mestre Ricard Viladesau en el seu centenari, que tindrà lloc aquest dissabte, dia 10, a Torroella de Montgrí, a Can Quintana, espai altrament conegut com a Museu de la Mediterrània; i del concert del proper cap de setmana a Tiana, amb la presentació de l’espectacle de la cobla Marinada titulat “La sardana té nom de dona”.

I moltes més coses. Però amb una horeta us ho acabeu. El que no podem assegurar és que creï addicció. Tant de bo…

——————————————————————————

I com si d’un autèntic bonus track es tractés, us convidem a veure un altre Youtube d’en Peret. Com veureu té uns quants anys i en ell ens presenta una de les seves cançons més populars i estimades: “El mig amic”, la que dedicà al seu pare que en aquest recital estava present entre el públic. Entranyable i emotiu. No us el perdeu.