Programa 418 – 16/03/2018 – Edició 2207

Programa 418 – 16/03/2018 – Edició 2207

Les JEIC i el nou llibre QUINA MORRA!
protagonistes al FES TA FESTA

Efectivament. La segona edició de les Jornades d’Estudi sobre les Instruments de la Cobla (JEIC), que s’inicien aquest cap de setmana a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i el nou llibre de la col·lecció L’ERMITÀ titulat QUINA MORRA! El joc d’estratègia per als nous pirates, amb textos de Rafa Balagué i David G. Caballero i il·lustracions de FERRO, seran dos dels grans protagonistes del FES TA FESTA d’aquesta setmana.

Però no pas els únics ja que us parlarem també, entre d’altres coses, de la Proclamació Oficial de la vila de Montblanc com a Capital de la sardana 2018 o de la representació de la Passió Medieval de Cervera, a l’església de Santa Maria de la capital de la Segarra, ambdós actes programats per a aquest dissabte dia 17 de març.

També tindrem les seccions:

  • Començant pels SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que, com la setmana passada, ens parlarà de sons tradicionals de la vila de Marçà i, més concretament, de les “Completes de Marçà”.
  • També en Víctor Pàmies ens parlarà d’una de les seves DITES I REFRANYS amb dues dones com a protagonistes: “Recorda-te’n, sogra, que vas ser nora”.
  • Els companys de L’Anònima de Jocs, en Víctor Baroja i la Cèlia Miró ens explicaran tot el que cal saber sobre “El mandró”, un joc molt més conegut del que us penseu, en un nou episodi de la seva secció VA DE JOC.
  • La Montserrat Garrich ens portarà un altre capítol del MÓN CAPMANY en què ens parlarà de “Aureli Capmany, el mestre”.
  • I recuperarem un dels CLÀSSICS DE COBLA més antics del nostre director Jesús Ventura per tornar a escoltar i a gaudir d’una de les sardanes més emblemàtiques del mestre Ricard Viladesau: “Alt Empordà”.

Un programa que musicalment dedicarem a les dones compositores, tot escoltant les sardanes “Amb l’esperit vibrant”, de Montserrat Pujolar i “Aires de Patum”, de Maria Teresa Monclús. En el qual coneixerem la quarta de les sardanes finalistes de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la titulada “Tour de mir”, de Jordi Paulí.

I en el qual reflexionarem sobre el tema de cremar coses tot recordant la cançó que van parir el David Rossell, en Marcel Casellas i en Francesc Ribera “Titot” ara fa deu anys (els que ha trigat Estrasburg a dictar sentència) dedicada als joves que van ser multats per cremar una imatge del Rei. El tema ens l’interpreta el grup MESCLAT i el recordareu amb el títol de “Crema catalana”. El que serà el nostre Youtube de la setmana.

I és que no ho poden evitar… Que als catalans ens agrada cremar coses. I no es poden imaginar com ens arribem a reprimir…