Programa 421 – 06/04/2018 – Edició 2210

Programa 421 – 06/04/2018 – Edició 2210

NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES
I DISCOGRÀFIQUES AL FES TA FESTA

S’acosta la festa de Sant Jordi i es nota, perquè les presentacions de llibres i l’aparició de nous enregistraments està a l’ordre del dia. I, òbviament, el FES TA FESTA no en podia quedar al marge.

En l’edició d’avui us parlarem, entre d’altres, del Gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, un atles que recull una munió de paratges de llegenda concebuts a l’imaginari dels catalans, amb textos de Joan de Déu i Prats i il·lustracions de Maria Padilla i editat per Comanegra. I us parlarem de l’Abril literari, una corrua de presentacions de llibres que s’han programat a la Casa de la Sardana, de Barcelona durant tot el mes, que comptaran amb la participació dels autors Jordi Borràs, Anna Costal, Josep Vidalou, Antoni Mas i Xavier Trias i que comencen el proper dilluns dia 9, amb el nostre director, en Jesús Ventura que parlarà del seu llibre La sardana a Barcelona.

I ja us avancem que la setmana que ve dedicarem bona part del programa a parlar de llibres dels nostres col·laboradors i, entre ells, ja us destaquem especialment, el llibre de la Marta Ibàñez Les festes de Sabadell – De mitjan del segle XIX fins a la guerra civil, un treball acurat i generós amb la Festa Major com a pal de paller que va esciure fa ja uns anys i que finalment ha pogut veure la llum.

I també en el programa d’avui escoltarem músiques de novetats discogràfiques que ja us hem anat presentant les darreres setmanes, com la sardana “Niu d’amor”, del doble CD de la cobla Sant Jordi dedicat a Ricard Viladesau, o la “Sardana sobre motivos del Faust”, de Pep Ventura, la que obre el nou CD de la Fonoteca de la Generalitat de Catalunya La música romàntica a Figueres. Tot avançant-vos que tenim ja en cartera i us en parlarem també la setmana vinent, el nou treball discogràfic Suit de Suits – Gralles, de l’Enric Montsant i en Xavier Pijoan.

Musicalment parlant, escoltarem també la sisena finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, que no es altra que la titulada “La vall de Ribes”, de Josep Coll i Ferrando, i tindrem un Youtube de la setmana d’allò més optimista, amb el grup Obeses i el seu tema “Ens en sortirem”.

I també tindrem seccions:

I ves que la setmana que ve no us fem tot el programa en alemany. Com deien els de La Trinca que deia en Raimon… tu ja m’entens!