Programa 430 – 01/06/2018 – Edició 2219

Programa 430 – 01/06/2018 – Edició 2219

CRÒNICA DE CONCERTS
I NOVETATS EDITORIALS
AL FES TA FESTA

Al bell mig del cap de setmana del DASC 2018, que s’escau el present dilluns dia 4 de juny, des del FES TA FESTA ens fem ressò de dos importants concerts que van tenir lloc aquests darrers dies, com és el cas de la 25a edició del Concert de Patum al CAT, el Memorial Ricard Cuadra que vam retransmetre en directe el passat dijous dia 25, i el concert commemoratiu dels 50 anys del Grup de Folk que es celebrà diumenge passat al Parc de la Ciutadella com a brillant cloenda de la 41a Tamborinada que organitza anualment la Roda d’espectacles al Carrer. El nostre reporter preferit, l’Amadeu Carbó, hi va ser a tots dos i ens en fa una crònica de les seves…

També tenim novetats editorials importants. Algunes ja conegudes com L’ETNOLÒGIC BCN, el llibre, del qual es farà una nova presentació el proper 8 de juny a les 18,45 h. al Museu Etnològic i de Cultures del Món, al Parc Montjuïc, amb la intervenció de Lluís Bonet i Agustí, professor titular i Director del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. I d’altres de nova fornada com ara el DICCIONARI ETNOGRÀFIC PALLARÈS, amb textos d’Isaac Beà i il·lustracions de Sebastià Jordà; o els primers dos volums de l’apartat d’història de l’ENCICLOPÈDIA CASTELLERA que es van presentar el passat dia 30 de maig a Valls.

I també us parlarem de la gran quantitat d’aplecs i concursos de colles programats pel present i pel següent cap de setmana: aquest encara amb les viles de Calella i L’Escala com a principals protagonistes i el proper cap de setmana amb una munió de cites sardanistes com ara el 50è aplec de Cornellà de Llobregat, el 90è aplec d’Igualada o el 24è aplec de la Catedral, de Barcelona que organitza l’Obra Violetes del Bosc i que enguany comptarà amb l’anomenada ”hora groga” en què s’interpretaran algunes de les sardanes més patriòtiques del repertori.

També bona música, com les sardanes “Colla Violetes del bosc”, de Manuel Saderra i Puigferrer o “La puntaire” amb la veu de Ramon Calduch; i el grup TXARANGO que segueixen “Agafant l’horitzó”. I al Youtube de la setmana un directe del Canet Rock 2016 amb EL PETS i un Lluís Gavaldà obsessionat encara amb la monarquia, ja que no para de repetir allò de “Jo vull ser Rei”.

I a les seccions, com sempre, de tot una mica:

I avui vull acabar el davantal amb una frase de la cançó dels Pets: “Si és cert que som iguals davant la llei, perquè collons jo mai podré ser Rei?”.

Apa. I que descansadet m’he quedat…

==============================================

I aquesta setmana un extra excepcional.

Escolteu l’entrevista que en connexió directa amb la Casa de la República de Waterloo, a Bèlgica, li ha fet el nostre director al l’Honorable Conseller de Cultura Lluís Puig i Gordi.

No us la perdeu.

Programa 430 – 01/06/2018 – Edició 2219