Programa 436 – 13/07/2018 – Edició 2225

Programa 436 – 13/07/2018 – Edició 2225

Abracem Montblanc!

La vila de Montblanc crida a encerclar la seva majestuosa muralla medieval amb una gran sardana el proper dissabte dia 21, a les 7 de la tarda. El recinte del segle XIV mesura 1,4 quilòmetres i calen unes 1.500 persones per abastar-lo. L’acte, que coincideix amb el cap de setmana de l’Acampada Jove, la trobada anual de joves dels Països Catalans, s’inclou dins el programa de la Capital de la sardana i està organitzat conjuntament per l’Ajuntament i l’Agrupació Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Però això passarà el proper cap de setmana. El present ens ofereix actes tan importants com la Trobada Internacional de Gegants a La Llacuna o el 65è Aplec de la Sardana de Ripoll, per esmentar-ne només dos.

I ja parlant de nou de la setmana vinent, cal esmentar la XXIII Festa del Renaixement a Tortosa, en la qual destaquen les representacions de l’espectacle “La taverna d’Enrico” de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, o la presentació de l’espectacle “Força i sentiment”, de l’Esbart Rocasagna, de Gelida, que tindrà lloc el dia 21, a la nit, a la Plaça de la Vila de Gelida.

També tindrem molta i bona música: a més de les sardanes “Manlevium” de Xevi Capdevila i “Ripoll vila comtal” d’Honorat Vilamanyà, un tema històric dels esmentats Quico’s, el titulat “Però què fas, Maria Cinta! i, com a Youtube de la setmana una havanera familiar: “Vestida de nit”, amb la inconfusible veu de la Sílvia Pérez Cruz, i amb lletra de la seva mare Glòria Cruz i música del seu pare Càstor Pérez. Realment familiar, no creieu?

https://www.youtube.com/watch?v=bHCAgJbRkF8

També tindrem les seccions:

– La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ha titulat “Verds i borinots s’emmanillen“.
– Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que avui ens comenta aquella que diu: “No és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta“.
– Recordarem un dels primers REMEIS DE L’ERMITA, en què Fra Valentí Serra de Manresa ens explicà les propietats i meravelles de “L’all cru“.
– En Noé Rivas ens oferirà una cullerada de la seva SOPA DE CANÇONS, per fer un tast de la història del grup ARA VA DE BO i d’un dels seus èxits més rotunds: “El gripau blau“.
– I amb l’Antoni Serés ens ficarem a una de les calaixeres del FONS AMADES, a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, per saber-ho tot de “La col·lecció de Velles Quaresmes“.

I no ens oblidem de felicitar efusivament a l’ESBART CATALÀ DE DANSAIRES que el passat 8 de juliol va celebrar el seu 110è aniversari. Moltes felicitats amics!

I la setmana que ve, molta més FESTA!