Programa 444 – 07/09/2018 – Edició 2233

Programa 444 – 07/09/2018 – Edició 2233

Els Miquelets d’Olesa de Montserrat
i les JIF-Catalunya al FES TA FESTA

Aquest cap de setmana se celebra a Olesa de Montserrat La Festa dels Miquelets: prop de 40 activitats per a petits i grans, gairebé 70 paradetes, més de 200 recreadors històrics i un total de 1.500 cartutxos de pólvora transportaran Olesa de Montserrat al 1714, en una cita única a Catalunya declarada Festa d’Interès Local. En definitiva, un homenatge a aquells 6.000 soldats de l’exèrcit de l’interior del Principat de Catalunya que van lluitar contra el setge a Barcelona de les tropes borbòniques. Dies 7, 8 i 9 de setembre. No us ho perdeu.

I, d’altra banda, entre els dies 13 i 24 de setembre, tindran lloc arreu del país les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya que organitza ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore). La jornada inaugural tindrà lloc el proper divendres, dia 14, a les 10 de la nit, al Teatre de la Sala Mozart, de Calella. Podeu consultar el programa complet a la web d’ADIFOLK: www.adifolk.cat.

I com sempre, a banda d’aquests dos temes troncals moltes més notícies en aquest al FES TA FESTA marcat també, òbviament, per la celebració de la Diada de l’Onze de setembre i la munió d’actes que amb aquest motiu s’han programat arreu de Catalunya.

Per la nostra banda, li hem dedicat la música del programa: recordarem a la Marina Rossell en un tema que cantava els anys 70 amb lletra d’en Joan Ollé anomenat “Els Miquelets d’Espanya” (de fet la lluita contra els Borbons continua); escoltarem “La veu de Catalunya”, una magnífica sardana del mestre Josep M. Ruera (a veure si prenen exemple i l’escolta algú més); rememorarem el tema de SAU i l’ANC del 2014 dedicat a “L’Onze de setembre” en el qual s’explicava el que havia passat fins aleshores; i acabarem amb un pas-doble del mestre Francesc Perich titulat “Salut a la Pàtria”.

I encara en aquest aspecte, el de la Diada, volem destacar un article d’opinió del nostre company Amadeu Carbó publicat a VILAWEB aquesta setmana amb el títol “Diada 2018 i Flama del Canigó, el desencert“. No us el perdeu que té molta molla…

També tindrem les SECCIONS:

I amb tot això ja farem… No us sembla?

Si més no fins la setmana que ve.