Programa 446 – 21/09/2018 – Edició 2235

Programa 446 – 21/09/2018 – Edició 2235

Tres exposicions sobre Aureli Capmany

En l’any que es commemoren els 150 anys del naixement del gran folklorista barceloní, fins a tres importants exposicions conviuen a Barcelona simultàniament: d’una banda, al vestíbul de l’Arxiu Històric, a la Casa de l’Ardiaca, la titulada “Aureli Capmany i l’educació dels infants” (fins el 30 de març); d’una altra banda, a la Casa dels Entremesos, la inaugurada la setmana passada “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires” (fins al 26 de febrer). I la que es va inaugurar aquest passat divendres a la sala 4 del Palau Robert amb el nom de “Patufet, on ets? Aureli Capmany 1868-1954” i que estarà exposada fins el dia 20 de gener.

En aquest FES TA FESTA us parlem de totes elles i de moltes coses més, com ara l’edició del Tríptic de la Programació de la temporada 2018-2019 del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona. Enguany s’hi recullen fins a 19 actes, des d’aquest setembre fins el proper mes de juny de 2019. Una edició que ha coordinat la Confederació Sardanista de Catalunya.

També iniciarem la nostra particular secció de LA SARDANA DE L’ANY i a l’espera de conèixer la primera semifinalista que es sabrà aquesta setmana que ve, us convidem a escoltar de nou la guanyadora de l’any passat: “La Vall de Ribes”, de Josep Col i Ferrando.

El nostre Youtube de la setmana el dedicarem a Galícia, per escoltar i veure el primer single del nou àlbum NORÓ (Algunhas músicas do norte), del gallec Xabier Díaz que ha enregistrat amb la col·laboració de les percussionistes i cantaores del grup Adufeiras de Salitre, i que presentarà el proper 7 d’octubre al CAT en l’inici del Cicle TARDOR FOLK al C.A.T.

I encara a la part musical hi trobareu també dues al·lusions a en Patufet: el “Patufet” del grup MAMELLES, una particular versió de la història del personatge, i la sardana “Les entremaliadures d’en Patufet”, de Joan Jordi Beumala.

I a més les SECCIONS, com sempre d’allò més variades:

I moltes més coses…

I la setmana que ve, nova web!

És que és un no parar…

—————————————————————————————–

No us oblideu de les exposicions d’en Capmany. No us les podeu perdre.