Programa 451 – 26/10/2018 – Edició 2240

Programa 451 – 26/10/2018 – Edició 2240

La 34a. Festa del Flabiol d’Arbúcies al FES TA FESTA

Un any més, la vila d’Arbúcies, a la comarca de La Selva, acollirà aquesta ineludible cita per a tots els flabiolaires i per als amants de la sardana i de la música tradicional en general. Un extens programa d’actes i una novetat important: la 1a. Escola per a Joves Flabiolaires, una formació dirigida a nois i noies d’entre 12 i 15 anys de la qual podeu trobar tota la informació i la manera d’inscriure-us-hi a la web de la Festa: www.festadelflabiol.cat/.

Però en el programa d’avui us parlarem de moltes altres coses, com ara de l’experiència del darrer cap de setmana de l’Amadeu Carbó entre les campanes de l’Església del Pi, de Barcelona; o la del passat dilluns d’en Jesús Ventura a la Festa de la Música per a cobla de les Festes de Sant Martirià, de Banyoles. I us parlarem també d’un nou llibre que es va presentar aquest passat dissabte, dia 13, a Figueres, que porta per nom “En Pep, el nen que somiava sardanes”, original de la Montserrat Segura i amb il·lustracions de Pau Bahí, Marina Gibert, Roser Segura i Dani Torrent. L’obra l’ha editada l’Ajuntament de la capital empordanesa amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura, i en podeu tenir gratuïtament a l’esmentat Foment i a la Casa de la Sardana fins esgotar les existències.

Pel que fa a la música, i sardanísticament parlant, coneixerem la cinquena semifinalista de La Sardana de l’Any 2018, que no és altra que la titulada “De tots colors”, de Xavier Ventosa, interpretada per la Cobla Sant Jordi. I escoltarem també la sardana d’en Biel Castelló titulada “La república dels pescadors”, amb la versió de la cobla Els Montgrins.

I ens començarem a ocupar també de la Festa de la Castanyada. Veurem “Ratafia” amb el grup LA CARRAU; i en el Youtube de la setmana ballarem ”La rumba de les castanyes” amb el grup EL POT PETIT.

És clar que no ens oblidarem de les SECCIONS… ni dels moniatos!

I tot assaonat amb bon humor…. però amb tot el rigor i la seriositat dels quals som capaços.

I tot dedicat als presos i als exiliats que no ens cansarem d’enyorar i de reivindicar-ne l’absoluta llibertat.