Programa 458 – 14/12/2018 – Edició 2247

Programa 458 – 14/12/2018 – Edició 2247

Premis i més pessebres al FES TA FESTA

Els Premis Ateneus 2018 que atorga anyalment la Federació d’Ateneus de Catalunya que es van donar a conèixer el passat dimecres a Barcelona i l’entrega dels Premis Capital de la Sardana d’aquest dissabte dia 15 a Montblanc, seran temes troncals del FES TA FESTA d’aquesta setmana.

Un FES TA FESTA amb esperit nadalenc en què també us parlarem de Pessebres i, especialment, de Pessebres Vivents, fent especial esment dels que celebren aniversaris rodons, com el de la Torre del Suro de Barcelona (25 anys), el del Bages a Les Torres de Fals (40), el de Castell d’Aro (60), el de Linyola (20) i el Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes (30).

I en el capítol de Premis us parlarem també d’un de molt especial: el que ha rebut l’estudi de disseny gràfic Brandway Branding de Vilablareix (Girona) pel logo de Catalunya com a cultura convidada a l’Smithsonian Folklife Festival: concretament el Premi a la millor imatge gràfica del 2018 reconegut pels Premis Clap, uns dels guardons de disseny gràfic i industrial de més prestigi internacional. 

No faltaran les SECCIONS:

I a la part musical, de tot una mica: d’una banda, i per posar-nos ben nadalencs, escoltarem la sardana “Nadal montserratí”, d’en Xavier Ventosa, la guanyadora del Premi Joventut de la Sardana de l’Any de l’any passat; i coneixerem la dotzena semifinalista del concurs de l’edició actual, la titulada “La Nàiade del llac de Banyoles”, d’en Xavier Cassanyes.

Tindrem un Youtube de la setmana molt especial, recuperant el video d’una interpretació col·lectiva de la nadala “El noi de la mare”, la que van fer diversos artistes amb en Lluís Gavaldà al front, pel treball Cançonetes per la Bressola l’any 2010.

I us parlarem encara de l’exposició “Pessebres excursionistes del Maresme: mig segle de tradició” que podeu veure fins al 7 de febrer al Museu de  Cabrils; o d’un pessebre fet amb clicks de Famòbil que s’han engiponat a La Violeta, de la vila Gràcia…

I encara podrem acabar el programa escoltant un tema del nou treball d’en Marcel Casellas i la seva Cobla dels Sons Essencials que porta per nom”Si són flors, floriran” i que presentaran el proper dia 23 de desembre a Vilafranca del Penedès. El tema en qüestió es titula “D’Europa vinc”

Doncs això. Que puguin venir d’una vegada!