Programa 474 – 05/04/2019 – Edició 2263

Programa 474 – 05/04/2019 – Edició 2263

La LLOBREGAT fa 90 anys

La cobla La Principal del Llobregat celebra les seves  primeres nou dècades de vida i ho fa, entre d’altres coses, editant un CD ple d’estrenes i obres amb protagonisme d’alguns dels seus solistes. Començant per “Obligavit” del jove Xavier Ventosa, amb Jordi Campos a la barítona i amb dues obres per a flabiol solista per al lluïment del seu titular, en Josep Llauradó. Del CD escoltarem les dues primeres sardanes: “Felicitats!”, de Jordi León i “Riuada de sons”, de Félix Martínez Comín, l’única obra no estrena de la placa. Aquest serà un dels temes principals del nostre FES TA FESTA però n’hi haurà molts d’altres.

Perquè us parlarem també del BESTIUARI 2019 que se celebra aquest dissabte dia 6 al Parc de Sant Martí, de Barcelona, on s’aplegaran més de mig centenar de figures de bestiari festiu. I del nomenament de Núria Feixas com a nova directora del Festival Ésdansa de Les Preses. I de la 52a. convocatòria del premi Rosa d’Or, el prestigiós guardó que anyalment atorga l’Agrupació Sardanista Floricel, d’Anglès, i que fins el dia 30 d’abril espera candidatures. I de l’agenda d’abril de la Fundació Festa Major de Gràcia. I de les activitats de la Casa de la Sardana de Barcelona, amb un nou curset i la venda dels rosers Rosa-Sardana de cara a Sant Jordi…

Tindrem també les seccions:

Encara a la part musical coneixerem i escoltarem la setena finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2018 que ha resultat ser la titulada “Joan et mereixes això i més”, del compositor rossellonès René Picamal. I com a Youtube de la setmana escoltarem i veurem el vídeo-clip oficial del tema que dona títol al nou CD de la Companyia Elèctrica Dharma: “Flamarada”, un treball que presentaran el proper divendres 12 d’abril al Teatre Municipal de Girona, dins el Festival STRENES.

I com a propina, un altre vídeo que ens ha agradat molt: un dels molts que la Plataforma per la Llengua està editant tot celebrant els seus 25 anys i, com sempre, en reivindicació del català com a llengua vehicular en tots els àmbits, fins i tot al judicial.

I és que cada cop que el veiem no podem més que pensar en els exiliats i els presos polítics…

——————————————