Programa 479 – 10/05/2019 – Edició 2268

Programa 479 – 10/05/2019 – Edició 2268

EL LLIBRE DE LA MEL AL FES TA FESTA

Aquesta és la novetat bibliogràfica que us proposem per aquest mes de maig, el nou llibre de Fra Valentí Serra de Manresa que ha dedicat a l’apicultura popular i a les plantes mel·líferes: EL LLIBRE DE LA MEL. Per què cal preservar les abelles? Com es poden domesticar? D’on prové l’expressió “lluna de mel”? Les respostes a aquestes i a moltes altres preguntes les trobareu en aquest nou volum de la Col·lecció L’ERMITÀ d’Edicions Morera.

I si el que voleu és compaginar l’activitat física amb la lectura, aquest diumenge dia 12 teniu una munió de propostes: com ara la que ens fa l’Esbart Català de Dansaires que tot celebrant el seu 110è aniversari desplaçarà tota la seva tropa cap a Vallfogona del Ripollès per veure i viure in situ i en directe el tradicional Ball del Roser; o la jornada sardanista que representarà la 70a. edició de l’aplec de Caldes de Malavella, amb sardanes matí, tarda i nit amb les cobles Ciutat de Girona, Bisbal Jove, Reus Jove, i Ciutat de Terrassa.

I és clar que us parlarem també del Concurs LA SARDANA DE L’ANY 2018, els resultats del qual se sabran també aquest diumenge dia 12 a la Gran Gala Final que tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu a partir de dos quarts de sis de la tarda, i amb una ballada doble matinal prèvia al Pla de la Catedral de Barcelona. Durant el programa escoltarem també les tres sardanes que opten al Premi Joventut: “Vent de llevant” de Guillem Lluís, “El secret d’Olesa” de Xavier Ventosa i “Festes selvatanes”, de Lluc Vizentini.

També us parlarem de la programació al CAT, al Centre Artesà Tradicionàrius de la barcelonina Vila de Gràcia, destacant entre diverses propostes, l’estrena el proper divendres dia 17 de l’espectacle EL SO QUE BALLA, un treball encapçalat musicalment per l’Enric Montsant i coreogràficament per en Xavier Bagà, que no us podeu perdre.

Espectacle: “El so que balla”

Precisament el nostre Youtube de la Setmana ens arriba de la proposta que aquest divendres 10 de maig de 2019  realitzen, també al CAT, en Jaume Arnella i en Rafel Sala: ARSA, cançons de repàs (1976-2019). Nosaltres hem anat a l’inici per proposar-vos escoltar i veure “L’inadaptat”, un tema tanmateix especial. No us en perdeu els detalls.

I no us oblideu de les SECCIONS:

– La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ha titulat: “Els Minyons estrenen catedral i marquen el ritme“.
– Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana s’ocupa d’aquella que diu: “Com sembraràs, colliràs“.
Fra Valentí Serra de Manresa ens explicarà totes les virtuts i bonances que ens ofereix “El taronger” al seu espai ELS REMEIS DE L’ERMITÀ.
– Recuperarem un platet de la SOPA DE CANÇONS en què en Noé Rivas ens parlava d’en Pep López tot convidant-nos a escoltar una de les seves cançons més emblemàtiques: “Un llençol d’estels“.
– I al final del programa rebrem de nou amb catifa vermella el gran Gustau Molas, que començarà la vuitena temporada de la seva secció ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC amb un espai que ha titulat “La miliciana“.

I voleu creure?  encara tindrem temps d’escoltar una de les sardanes més boniques del mestre Vicenç Bou, com és la inoblidable “Cants de maig”…

No sabem com ho fem per entaforar-ho tot en una hora…