Programa 485 – 21/06/2019 – Edició 2274

Programa 485 – 21/06/2019 – Edició 2274

Corpus per Sant Joan

La pràctica coincidència enguany de la darrera de les festes mòbils del calendari amb el solstici d’estiu fa del present cap de setmana un dels mes farcits d’actes i celebracions dels darrers anys.

I, òbviament, al FES TA FESTA parlarem d’aquesta inusual (que no insòlita) coincidència, i de moltes coses més: de La Patum, de les Fogueres de Sant Joan, de la coca, dels petards…

Carme Forcadell

També tindrem, com cada any, el MISSATGE DE LA FLAMA DEL CANIGÓ, que aquest any 2019 ens arriba de nou des d’una presó, des d’Alcalà-Meco. Amb la veu de l’Eulàlia Molera, escoltarem les paraules escrites per la molt honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Un parlament ple de sentiments i reivindicacions al qual posarà colofó la meravellosa veu d’una altra Carme, la Carme Canela que amb el seu quartet ens interpretarà la seva versió jazzística d’una cançó sempre present al FES TA FESTA per aquestes dates: la titulada “Per Sant Joan”, de Joan Manuel Serrat.

Al Youtube de la setmana us recomanem el visionat del musical NIT DE SANT JOAN, de Dagoll Dagom, estrenat l’any 1981 amb música de Jaume Sisa i llibret de creació col·lectiva, i que podeu veure sencer en aquesta versió del 2010 sota la direcció de Carles Arberola. Un vídeo publicat amb finalitats de divulgació i educatives, sense cap intent d’infracció de copyright. I en el programa n’escoltarem un petit fragment: la cançó dedicada a “La coca”.

Tampoc faltaran les seccions:

I encara tindrem temps d’anunciar-vos el DANSÀNEU, el Festival de Cultures del Pirineu, que es celebrarà del 25 al 30 de juny a ESTERRI i a diferents viles de les Valls d’Àneu; i d’avançar-vos alguns detalls que es conegueren a la presentació de la tercera edició del Festival AMB SO DE COBLA que es celebrarà el proper mes d’agost a Palamós i del que us parlarem més abastament en properes edicions del programa.

I no us oblideu del concert del proper dimarts al Petit palau del Palau de la Música de Barcelona: Juli Garreta i Arboix – Les sardanes per a cobla, amb la Marta Valero, l’Albert Guinovart i la Cobla de Cambra de Catalunya. Atenció que s’esgoten les invitacions…

I la setmana que ve, benvingudes i comiats. Un FES TA FESTA molt especial. No us el perdeu…