Programa 488 – 12/07/2019 – Edició 2277

Programa 488 – 12/07/2019 – Edició 2277

La 3a DAP a Perpinyà i l’estrena de La Devocioteca al FES TA FESTA

La veritat és que aquesta setmana són tantes les festes i celebracions que tindran lloc arreu del país que ens ha costat trobar un titular. Finalment hem triat un acte en què participen manta de manifestacions de cultura popular com és questa Tercera edició de la Diada Adifolk a Perpinyà que se celebra aquest dissabte dia 13 a la capital del Rosselló. En teniu tota la informació al link directe a la plana d’Adifolk que trobareu al nostre web.

Però, tot i que ja em van parlar a bastament fa quinze dies, no ens podíem estar de destacar també l’estrena d’aquesta setmana del FES TA FESTA: catifa vermella des de Manlleu per rebre a en Joan Arimany i el primer capítol de LA DEVOCIOTECA, la nova secció de religiositat popular que mensualment ens parlarà de sants, relíquies, exvots, etc. Comencem amb una afirmació rotunda: “La religiositat també és cultura popular“. No us la perdeu… Segur que us sorprendrà!

A banda dels destacats tindrem també la resta de SECCIONS:

I seguint amb el contingut musical, escoltarem dues sardanes: “Vallespir en festes”, d’Antoni Juncà i “Elegida”, de Roland Besson. I escoltarem també en Noè Rivas, aquesta vegada cantant una de les seves cançons catalanes infantils: la titulada “Tot passejant pel bosc”, un tema que ens abocarà a parlar de l’anunciada presència aquest mes d’agost del grup ELS CINC DITS a la Plaça del Folk, de Gràcia o de les caminades que organitzen els amics d’Argençola per aquests propers dies, entre moltes altres notícies.

I el Youtube de la setmana ens porta una cançó meravellosa fruit de la ploma i la inspiració de Lluís Serrahima i Maria del Mar Bonet. Una cançó que tots coneixeu: “Què volen aquesta gent”. Però la versió que hem triat és excepcional: íntima, sentida, delicada… La interpreten la Irene Ferioli i l’Alessio Arena, dues veus i una guitarra en un enregistrament en directe mig en català, mig en italià.

Hi ha coses que s’entenen més enllà de l’idioma:
Cosa vuole questa gente qui suona de primo matino…