Programa 496 – 6/09/2019 – Edició 2285

Programa 496 – 6/09/2019 – Edició 2285

XXIX Festival TERRA DE TROBADORS a Castelló d’Empúries

Aquesta setmana us parlarem d’aquesta XXIX edició del Festival TERRA DE TROBADORS que se celebra entre els dies 6 i 8 de setembre a la vila de Castelló d’Empúries i que enguany ha iniciat els tràmits per inscriure’s al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya. La proposta cultural i festiva està dedicada enguany al comerç i als mercats a l’època medieval i rememorarà la figura històrica del comte d’Empúries Hug V, amb més de dues-centes activitats per a tots els públics. Consulteu el programa d’actes.

I us parlarem també de les JIF-Catalunya, les Jornades Internacionals Folklòriques que organitza ADIFOLK i que s’han posat en marxa aquest divendres dia 6 i clouran el proper dia 15 a Figueres.

I de dos CD’s sardanistes dels quals ja us vam parlar fa unes setmanes i que ara tenim a les nostres mans i en podem escoltar alguna peça: del CD titulat COBLA MARICEL 10!, que han enregistrat els de Sitges per commemorar el seu primer decenni, escoltarem “Diàleg de mamuts” de l’Ignasi Franco; i per acabar el programa escoltarem una altra sardana titulada “Sardanistes garriguencs”, original de Marçal Ramon, que dona títol al darrer CD de la cobla Mediterrània editat per l’Agrupació Sardanista de La Garriga.

I amb la tornada de vacances i del Sr. Amadeu Carbó tornen les SECCIONS, tot i que algunes ens han fet companyia tot l’agost:

També en el vessant musical escoltarem un tema històric d’en Pete Seeger interpretat pel GRUP DE FOLK: “Què s’ha fet d’aquelles flors”, tot anunciant-vos que el cap de setmana del 13 i 14 de setembre el Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre el dedicarà al cantautor nord-americà amb motiu d’escaure’s el centenari del seu naixement.

I tindrem també un Youtube de la setmana d’allò més reivindicatiu: el grup valencià EL DILUVI amb una cançó titulada “I tu, sols tu”, amb imatges històriques de protestes de les dones com a protagonistes centrals del vídeo.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA amb la plantilla al complet. Ara ja hi tornem a ser tots…

I que tinguem una bona Diada. Llàstima que aquí no hi puguem ser tots…