Programa 503 – 25/10/2019 – Edició 2292

Programa 503 – 25/10/2019 – Edició 2292

51è aplec de Tardor de Les Roquetes i novetats discogràfiques al FES TA FESTA

Tot i que abans de res, volem donar la benvinguda a la família del FES TA FESTA a una emissora més, ja que des d’aquest cap de setmana ens podeu escoltar també sintonitzant Ràdio MARICEL, de Sitges, tots els dissabtes de 10 a 11 del matí. Benvinguts amics i moltes gràcies per la vostra confiança. I és per aquest motiu que hem programat, per iniciar la part musical del programa, la sardana sitgetana històrica per excel·lència: “La processó de Sant Bartomeu”, del mestre Antoni Català.

I com anunciem al titular, és aquest un cap de setmana amb l’Aplec de Tardor de Barcelona com a un dels grans protagonistes: serà aquest diumenge dia 27, durant tot al dia, al Parc de la Guineueta del Barri de Les Roquetes, i amb la participació de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Els Montgrins, La Principal de la Bisbal i La Principal del Llobregat a la que l’aplec tindrà un reconeixement amb motiu del seu 90è aniversari. I també hi haurà l’habitual cafè-concert amb la Banda Simfònica de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé que celebra també els seus primers 30 anys. Felicitats a tots.

I a l’altra part del llarg titular d’avui us parlàvem de novetats discogràfiques, concretament dues: el CD REMENA NEN! Del Grup ARRELS DE GRÀCIA, un treball de cuplets rumbejats o de rumbes cupletejades que ens presenta el grup barceloní en un clar homenatge al LP aparegut ara fa 50 anys de la Guillermina Motta i que es titulava “Remena nena!”. I serà precisament aquest popular cuplet del mestre Josep M. Torrents en versió rumba un altre dels temes musicals del programa.

L’altra novetat que us anunciem i que es presentarà a Barcelona aquest proper dilluns dia 28, a les vuit del vespre a l’Aliança del Poble Nou, és el CD de la cobla La Principal de la Bisbal titulat COMPLICITATS – Obligades de trompeta i fiscorn, amb els solistes de la formació: el trompetista Jordi Gil i el fiscornaire Gerard Serrat. Un disc de producció pròpia que inclou una selecció de sardanes històriques i actuals de lluïment d’aquests instruments. El concert s’inclou dins del Cicle de Concerts de Cobla a Barcelona i està organitzat pels Amics dels Concerts de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.

I sense deixar la música, també escoltarem “Cant de lluita”, un dels temes del CD DESGLAÇ del grup del Camp de Tarragona ROBA ESTESA. Ja veureu que la lletra ho deixa tot clar. Cançó protesta del segle XXI. El nostre Youtube de la setmana.

I a les SECCIONS, ja ho sabeu, una mica de tot:

I acabarem amb la sardana “Cavalleresca”, de Joaquim Serra, una de les que sonarà a l’edició d’enguany del Memorial Joaquim Serra que tindrà lloc el proper dilluns dia 4 al Teatre Romea de Barcelona.

Però d’això ja en parlarem la setmana que ve…