Programa 504 – 01/11/2019 – Edició 2293

Programa 504 – 01/11/2019 – Edició 2293

Arriba el Memorial Joaquim Serra 2019

Aquest dilluns, dia 4 de novembre, a les vuit del vespre, el Teatre Romea de Barcelona serà la seu del Memorial Joaquim Serra 2019, un concert que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Romea i l’assessorament musical de l’Associació Músics per la Cobla. Enguany el compositor convidat és el jove Martí Carreras Almar que ha compost per a l’ocasió una suite en 7 temps amb els quals ens convida a visitar alguns dels paratges més emblemàtics de la seva vila nadiua  de l’Ametlla del Vallès.

Bernat Castillejo dirigirà en aquesta edició les ja habituals cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània que a més de l’estrena ja esmentada interpretaran obres de l’homenatjat Joaquim Serra, Eduard Toldrà, Josep Serra, Josep Gravalosa, Josep M. Ruera, Ricard Lamote de Grignon i Valentí Miserachs. L’acte serà presentat per Jordi Saura.

Però en aquest primer FES TA FESTA de novembre us parlarem també de moltes altres coses i, com no podria ser d’altra manera en un programa de cultura popular i tradicional, amb la Festa de Tots Sants, els difunts, les ànimes, les castanyes, els panellets i els moniatos com a teló de fons. Però també parlarem del Curs d’Orientació que han organitzat pels propers diumenges 10 i 24 de novembre a Argençola; del concert de presentació del CD de sardanes del flabiolaire Ferran Carballido que ha enregistrat la cobla Sant Jordi i que tindrà lloc el dissabte dia 9 al Santuari de La Gleva, a les Masies de Voltregà; o de l’espectacle nadalenc i de les activitats del grup CORRANDES SÓN CORRANDES per aquest mes de novembre, entre d’altres.

Precisament, a la part musical del programa escoltarem “L’indiot”, un tema del grup CORRANDES SÓN CORRANDES. I les sardanes “50 anys d’aplecs gironins”, d’Antoni Mas Bou i “Pic, repic i repicó” de Ricard Viladesau, corresponents a dos treballs discogràfics de recent aparició: el doble CD commemoratiu dels 50 anys de la Comissió d’Aplecs de les Comarques Gironines i el CD d’obligades de trompeta i fiscorn COMPLICITATS, enregistrats per les cobles Ciutat de Girona i La Principal de la Bisbal, respectivament.

I a més, el Youtube de la setmana, amb un tema que dona nom al darrer treball de Feliu Ventura: “Convocatòria”.

 

 

I, és clar, no faltaran les seccions:

I precisament això és el que fem nosaltres setmana rere setmana: recordar que encara tenim presos polítics i exiliats. I demanar la llibertat dels uns i el retorn dels altres.

I si cal, ho tornarem a fer la setmana que ve. Tant de bo que ja no calgui.