Programa 505 – 08/11/2019 – Edició 2294

Programa 505 – 08/11/2019 – Edició 2294

Montserrat Garrich rep el Premi Antoni Carné per la trajectòria associativa

Montserrat Garrich

A l’acte d’entrega dels III Premis Antoni Carné celebrat a l’Ateneu Barcelonès aquest dimecres dia 6 també han estat premiats el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (a l’Entitat), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (al Mitjà de Comunicació), l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (a l’Iniciativa Innovadora), l’Associació Cultural Botafocs (al Programa) i l’ l’Associació Cultural Sibemoll l’alter ego de la cobla Ciutat de Girona que ha rebut el Premi a l’Activitat per la seva col·lecció discogràfica FONOTECA DE COBLA dedicada a compositors gironins.

Precisament el primer tema musical del programa serà la sardana “Raig de lluna”, escrita pel mestre Frederic Sirés l’any 1964, i enregistrada en el VI volum d’aquesta col·lecció que s’ha reeditat en format de doble CD i que es presenta aquest dissabte dia 9, a les set del vespre, a Palafrugell.

Aquest serà el tema de capçalera d’aquest FES TA FESTA que esteu en disposició d’escoltar ara mateix. Però en ell també us parlarem de moltes altres coses com ara del nou llibre de la Col·lecció L’ERMITÀ d’Edicions Morera que versa sobre el pa, que es titula “PA DE FLEQUER – La cultura d’un aliment bàsic”, i que han escrit en Jacint Torrents i en Joaquim Sañé.

També us donarem a conèixer els quatre finalistes de la BECA JOSEP M. BERNAT per a Joves Instrumentistes de Cobla, una Beca que celebra enguany la seva 25a. edició i de la que us en haurem de parlar força en propers programes. I parlant de concursos també escoltarem al guanyador del Concurs SONS d’enguany, la Companyia MINIMíssima formada exclusivament per un sol component (d’aquí el nom), el santcugatenc Gerard Díaz que ens interpretarà la seva particular versió d’un ball de la Festa Major de la seva vila nadiua: el “Paga-li Joan o Ball del Vano i del Ram”, de Sant Cugat del Vallès.

De fet, podreu escoltar-lo i veure’l. Perquè a la pràctica, en aquest FES TA FESTA de Youtube de la setmana en tindrem dos, ja que l’oficial serà la versió que van enregistrar diversos intèrprets de la cançó d’en Lluís Llach “Tossudament alçats” amb motiu del projecte “Llum i Llibertat” en què 131 farells van recordar els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya i que impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium Cultural, va consistir en il·luminar 131 agulles del massís de Montserrat per reclamar la llibertat del nostre país.

Hi ha intervingut, per ordre d’aparició: David Rosell, Èric Vergés (Catarres), Paula Valls, Jú, Albert García (Itaca Band), Lluís Llach, Mireia Vives, Borja Penalba, Natxo Tarrés, Oriol Farré, Roger Farré i Juanjo Muñoz de Gossos, i Pemi Fortuny.

I encara tindrem temps per les seccions:

I al final una altra sardana: “Viladrau”, del pianista Joan Torra, la que obre un altre enregistrament de la cobla Ciutat de Girona. Una sardana amb una petita història que no us podeu perdre.

I ja estarà… Però la setmana hi tornem. I arriba el CALENDARI DE L’ERMITÀ… I tantes coses més…