Programa 506 – 15/11/2019 – Edició 2295

Programa 506 – 15/11/2019 – Edició 2295

El Calendari de l’Ermità 2020 ja és a la venda

Creat el 1876 per Joan Baptista Morera, els seus 145 anys d’edició ininterrompuda han convertit aquesta històrica publicació en un referent en l’àmbit de la cultura popular i tradicional i en el món de  la pagesia. D’ençà l’any 2015 Edicions Morera en va rellançar la publicació amb nous continguts i dades i amb una completa plana web www.calendariermita.cat i una activa presència a les xarxes socials.

Però a banda del Calendari de l’Ermità, al FES TA FESTA us parlarem de moltes coses més. En l’apartat musical, per exemple, podreu escoltar la sardana d’en Ferran Carballido titulada “Ciutat de drac”, una de les incloses en el seu nou CD de sardanes seves que va presentar la setmana passada la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al Santuari de la Gleva. I parlant de dracs, recordeu que aquest dissabte dia 16 tindrà lloc a Cervera el FESTIVITAS BESTIARUM, la gran festa del Bestiari Festiu català.

I també escoltarem en Toni Giménez i la seva guitarra amb la cançó tradicional “A Gironella”, tot aprofitant que el proper dia 30 de novembre la bella vila del Berguedà serà la seu de la II Gala d’ADIFOLK de la qual ja us parlarem més abastament la propera setmana.

Al Youtube de la setmana us convidem a escoltar la versió original d’aquesta cançó del grup MANEL que ha provocat una denúncia per part d’un dels sindicats de policies: “Boy band”. I al final del davantal podreu escoltar i veure també el vídeo del programa POLÒNIA el “Poly band” que ha provocat tot l’aldarull i un nou ridícul del sector constitucionalista. Quan els tindrem ensenyats fotran el camp…

I encara tindrem temps de parlar-vos d’un munt de llibres que s’han presentat aquests darrers dies: Joc d’oficis, de Jaume Collell; Bastons! – Història del Ball de bastons a Vilafranca del Penedès, d’Antoni Ribas Beltran; Inventari – La música Folk a Catalunya del franquisme al Tradicionàrius, de Ferran Riera; o la reedició del magnífic llibre d’en Jordi Lara “Una màquina d’espavilar ocells de nit”.

I també tindrem les seccions:

I al final del programa escoltarem una de les sardanes incloses en aquest doble CD en què s’ha reconvertit el Volum VI de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona dedicat al mestre Frederic Sirés. Concretament la titulada “Orenetes que tornen”.

I, si no hi ha res de nou, nosaltres també tornarem la setmana que ve amb un nou FES TA FESTA. I’haurem de dedicar, com no podria ser d’altra manera mentre estiguin presos i exilats, a tots els ostatges que ens reté l’estat espanyol. I fins que calgui… ho tornarem a fer.

———————————————————-

Aquí teniu la perla del POLÒNIA. Es que, com diria la Natàlia, no tenen solució…