Programa 519 – 14/02/2020 – Edició 2308

Programa 519 – 14/02/2020 – Edició 2308

DE CAP PER AVALL al C.A.T.

Aquest és el nom del Congrés Nacional de Música d’Arrel que tindrà lloc al Centre Attesà Tradicionàrius entre els dies 17 i 19 d’abril, just quinze dies després de la cloenda del Festival Tradicionàrius d’enguany. Si hi voleu fer comunicacions cal que les adreceu al email coumnicacions@congresmusicadarrel.cat i si voleu més informació visiteu el web www.congresmusicadarrel.cat. Us en mantindrem informats.

Però avui us parlarem de moltes altres coses com ara de la nova campana del Santuari de la Mare de Déu del Mont. O d’importants concerts com ara el de Cornamusa i orgue que amb el títol L’arrel i les branques i amb en Francesc Sans i en Josep Mateu com a concertistes tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria de Gràcia aquest dissabte dia 15  a les 18 h dins el Festival Tradicionàrius; o el que la cobla Maricel protagonitzarà a la Sala dels Carlins, de Manresa mitja horeta més tard amb motiu de les Festes de la Llum 2020; o el que el diumenge dia 16, a les sis de la tarda, interpretarà la cobla Reus Jove a la Sala Bràvium de la capital del Baix Camp amb el títol de Aniversaris.

Pel que fa a la música escoltarem les sardanes “Plenitud” de Fèlix Martínez Comín i “El cant del batre”, de Josep Vicens “Xaxu” afegint-nos una vegada més a la commemoració dels 150 i 100 anys dels naixements d’aquest il·lustres compositors. I coneixerem la que ja és 3a. semi-finalista de La Sardana de l’any 2019, la titulada “La tortada de Banyoles”, original del tenorista de la cobla Ciutat de Girona, en Josep Coll i Ferrando.

I també tindrem el nostre Youtube de la setmana en el qual recordarem l’ “Eròtic giust”, un espectacle musicat que engloba arts escèniques, poesia i prosa del que escoltarem (i veurem) el tema “Infinits els teus lligams”, amb música de l’Ivó Jordà sobre un poema de la Cristina Rovira.

I a les seccions tindrem, com sempre, una miqueta de tot:

I quasi que ja estarà. Amb una horeta Déu n’hi do, no?

La setmana que ve més.