Programa 520 – 21/02/2020 – Edició 2309

Programa 520 – 21/02/2020 – Edició 2309

Relleu a la Presidència de la Confederació Sardanista de Catalunya

Després de vuit anys al càrrec, en Joaquim Rucabado va renunciar el passat dimarts a la presidència de la Confederació Sardanista de Catalunya. El motiu, més enllà de quasi una dècada d’intensa i exitosa trajectòria, no és altre que a partir d’ara passarà a assumir la presidència de la Fundació Universal de la Sardana, una entitat a la qual Rucabado i un bon equip de col·laboradors tenen destinats grans projectes. La incompatibilitat d’ambdós càrrecs ha forçat aquesta renúncia que ha convertit l’actual vice-president primer, en Xavier Tresserras en el nou president interí de la Confederació fins a la imminent convocatòria d’eleccions. Felicitats a ambdós. Seguirem informant.

Xavier Tresserras i Joaquim Rucabado

I si aquest serà un dels temes importants d’aquest nou FES TA FESTA, òbviament n’hi haurà molts d’altres. Perquè parlarem de Carnaval, de la programació del TRADICIONÀRIUS o del concurs musical MASQUEFA-MONGRINS per esmentar només algunes de les notícies.

I a la part musical moltes novetats i molt interessants. Com ara el nou projecte LLUM de la cobla Marinada i el cantant Pere Martínez, un recull de poemes i cançons de protesta molt populars que parlen de llibertat, de lluita contra l’opressió i la injustícia social d’arreu del món. El vehicle per a poder-ho fer és el flamenc i el jazz, dues de les músiques que millor transmeten els sentiments de dolor i de lluita. Els arranjaments són de Vicens Martín, el director musical de l’espectacle que podeu veure aquest diumenge dia 23 a les set de la tarda al  Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. En el programa sonarà la versió de la meravellosa cançó de la Maria del Mar Bonet i en Lluís Serrahima “Què volen aquesta gent”. I aquí podeu veure el making-of.

La part musical la completarem amb dues sardanes: la que ja, des d’aquesta setmana, ostenta el títol de semi-finalista del Concurs LA SARDANA DE L’ANY 2019: la titulada “Estímul cardedeuenc”, del compositor manresà Joan Làzaro. I per cloure el programa, una sardana de la compositora Maria Teresa Monclús inclosa en el seu darrer disc titulat DELS SENTIMENTS, que es va presentar dissabte passat al vespre al Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses: concretament la que porta per títol “A un sardanista manlleuenc”.

I també tindrem el Youtube de la setmana que aquesta vegada protagonitzarà l’Eduard Iniesta i la seva banda, del qual escoltarem un tema del seu disc del 2016 titulat LA PETITA CASA DE MI MATEIX. Es tracta del tema “Preludi per a Ivan Ivànovitx que podeu escoltar en la versió del CD i veure també en aquest vídeo d’una actuació en directe al Palau de la Música Catalana el 13 de febrer de 2017.

I a banda de tot això, les SECCIONS:

I penseu que aquesta setmana, una mica més i hem de fer el programa tancats en un ascensor. Van ser uns pocs minuts però fins que no t’hi trobes… Però no en tingueu cap dubte que ho hauríem tornat a fer!

Qualsevol nimietat com aquesta ens fa pensar en l’absoluta injustícia que representa que algú pugui ser tancat, se’l pugui privar de llibertat durant anys tan sols per pensar diferent que els teus carcellers…

Presos i exiliats: no us podem oblidar…