Programa 535 – 05/06/2020 – Edició 2324

Programa 535 – 05/06/2020 – Edició 2324

700 anys de Corpus a BCN

Com ja us avançàvem la setmana passada, la celebració aquest any de la Festa de Corpus s’ha vist òbviament afectada també pel COVID-19. L’obligada suspensió per motius sanitaris de la tradicional Patum de Berga n’és un clar exemple.

Però enguany s’escau el setè centenari de la primera processó de Corpus a Barcelona i la gent que han estat preparant amb cura i des de fa temps la celebració d’aquesta efemèride no s’han resignat a sucumbir davant la pandèmia i han farcit d’actes virtuals un calendari de més d’un any de durada. Per a més informació us dirigim a la TV Corpus Butxaca, a la qual podreu accedir des del Canal Youtube Cultura Popular Bcn o des de la cerca directa en els buscadors.

I us parlarem especialment de la iniciativa dels Catifaires de Gràcia, que s’han engiponat una Catifa floral virtual i participativa que es formarà amb fotografies enviades per tothom. El període d’enviament de fotos és del 5 al 13 de juny i el mateix dissabte 13, a les sis de la tarda, es presentarà la Megafoto resultant. Tota la informació a catifairesgracia.blogspot.com.

També hi haurà les habituals SECCIONS, una d’elles dedicada, precisament, a aquesta primera processó barcelonina:

I pel que fa a la música, dos Youtubes de la setmana amb en Pep Moliner com a pal de paller:

  • EL CAZADOR (polca) – Josep Serra – Quintet d’alumnes de cobla de l’ESMUC i Tuba
  • ORIENTE – Gilberto Gil – Tres fiscorns, tuba i bateria

I encara tres temes musicals més:

  • LA MAR SE FA GRAN, de Jordi Fusté – Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries
  • 100 ANYS DE FRATERNITAT, de Marc Timón – Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona
  • 50 ANYS JUNTS, de Joan Segura – Cobla Vila d’Olesa

I parlarem de l’AULA DE MÚSIQUES DE LA TERRA a Tortosa (que ja ha obert la seva preinscripció); i de la Final de LA SARDANA DE L’ANY 2019 (de la qual tenim notícies fresques); i de la DASC (la Diada de l’Associacionisme Cultural que es celebra durant aquest cap de setmana arreu del país), i de…

I amb això ja faríem. Dotze programes confinats… Qui ens ho havia de dir…

I la setmana que ve? Ja han obert els restaurants!

– – – – –

I quan hagueu acabat d’escoltar el programa, no us perdeu l’entrevista que al VIRUS POPULAR li fa l’Amadeu Carbó a en Joan Ignasi Gòmez, en Txatxi, una de les animes del programa de televisió de cultura popular GAUDEIX LA FESTA.

Sense desperdici. Molt recomanable.