Programa 543 – 31/07/2020 – Edició 2332

Programa 543 – 31/07/2020 – Edició 2332

AMB SO DE COBLA A PALAMÓS

Arriba la quarta edició de l’anomenat Festival de Cobla de Catalunya que se celebrarà entre els dies 4 i 8 d’agost a Palamós, amb una munió de propostes de fusió de tot tipus, algunes conegudes, altres novedoses però totes elles d’allò més interessants. Us les comentarem breument tot i que podeu trobar tota la informació a la web del Festival www.ambsodecobla.cat.

I en honor a la seu del festival, el nostre primer tema serà “El canó de Palamós”, aquesta popularíssima cançó del mestre Ortega Monasterio que sentirem en la versió que el Grup PORT-BO i la cobla ELS MONTGRINS van enregistrar l’any 2009 per al seu treball ACOBLATS.

Aquest serà un dels temes centrals d’un programa que farem en el que podríem anomenar confinament… itinerant! ja que el Sr. Carbó el farà des de Ràdio TARADELL, i veient les dates en què ens trobem, ja us podeu imaginar el perquè. En tot cas, una salutació especial a tots els taradellencs que ens escolten i a la gent de la Ràdio Taradell que tan bon acollida ens han donat.

Un programa en el qual voldrem tenir un record per a dos absents recents, ja que aquesta darrera setmana ens han deixat Lluís Serrahima i Jordi Moraleda.

L’escriptor Lluís Serrahima va ser, entre moltes altres coses, el promotor de la Nova Cançó Catalana i del grup SETZE JUTGES pels que va escriure algunes de les lletres de les seves cançons. Segur que la que amb el temps ha aconseguit més popularitat és la de la cançó de la Maria del Mar Bonet “Què volen aquesta gent”, que escoltarem en una versió insòlita de la cantant mallorquina amb el grup xilè QUILAPAYÚN que van interpretar en el seu històric concert al Palau de la Música Catalana de l’any 2003. Serà el nostre Youtube de la setmana.

I el músic Jordi Moraleda, instrumentista de fagot, director d’orquestra i compositor, col·laborant amb de les orquestres catalanes més importants i amb la Banda Municipal de Barcelona, guanyador de diversos premis de composició i, curiosament, una persona fortament vinculada a la Nova cançó com a arranjador i com a acompanyant d’artistes com Guillermina Motta, Joan Baptista Humet i la mateixa Maria del Mar Bonet, amb qui va actuar a la sala Olympia de París. D’ell escoltarem la sardana “El ram de núvia” escrita l’any 2004.

També escoltarem la sardana “Després del silenci”, de Mar Timón, guanyadora del Premi de la Crítica de La Sardana de l’Any 2012, i us parlarem del darrer llibre de l’Esteve Molero “Tots tenim intel·ligència musical” (encara que el Sr. Carbó ho posi en dubte) i de la data del mes de novembre i el programa anunciats per l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya en què es celebrarà el FESTIVITAS BESTIARUM 2020.

I les SECCIONS:

I a partir de la setmana que ve, programes estiuencs amb PETITS CONCERTS inclosos, amb SECCIONS que descansen, amb el Sr. Ventura… i amb el Sr. Carbó en itinerància?