Programa 553 – 09/10/2020 – Edició 2342

Programa 553 – 09/10/2020 – Edició 2342

XXIII Fira Mediterrània a Manresa

La gran cita anual de la música i els espectacles d’arrel manresana serà l’eix central d’aquest FES TA FESTA que ja teniu a punt d’escoltar. Des del dimarts 13 i fins el diumenge 18, la capital bagenca es transformarà com cada any (però aquest any una mica diferent per la COVID) en un immens escenari de la cultura d’arrel tradicional en el més ampli sentit del concepte, amb una oferta de 47 propostes entre les arts escèniques i les músiques del món i el folk, a banda del que la Fira representa com a finestra oberta al món pel sector professional i contractual. Podeu trobar tota la informació a la seva magnífica web: www.firamediterrania.cat. Com a mostra podeu veure aquest Youtube promocional “Els artistes de la XXIII Fira Mediterrània”

 

Musicalment escoltarem dues propostes que també es veuran a la Fira: de l’espectacle AMOR DE MARENDA (Homenatge a Teresa Rebull) n’hem extret una cançó de la cantautora rossellonesa popularment coneguda com “Les sabates d’en Jaume”, escrita sobre un poema de Josep Gual i Lloberes titulat “Paisatge de l’Ebre”, que escoltarem en la veu de la Laura Simó; i també escoltarem una cançó meravellosa de l’inoblidable Ovidi Montllor titulada “Homenatge a Teresa”, que la violinista Coloma Bertran ha inclòs en el seu projecte “Nocturns i diamants” i que ha comptat, per aquesta cançó, amb la col·laboració de Sanjosex, en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

També tindrem les habituals SECCIONS:

I us parlarem de diverses activitats pel diumenge 18 d’octubre: com ara el primer dels dos concerts que l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, de Les Roquetes, ha programat per substituir l’Aplec de Tardor d’enguany que s’ha hagut de suspendre per la COVID; i de la proposta CAMINS D’ATENEUS que ens arriba des de la FAC, una caminada solidària per la muntanya de Montjuïc i el barri de Sants barceloní; i de moltes altres coses…

I de LA SARDANA DE L’ANY, concurs del qual la setmana que ve tornarem a obrir finestreta oficial al FES TA FESTA, per recordar en les properes setmanes les 12 finalistes i els Premis de la Crítica i Joventut. La final, ja ho sabeu, el 14 de novembre a Esparreguera. Les entrades ja estan a la venda. Precisament les dues sardanes que escoltarem en el present programa són dos Premis Joventut d’altres edicions: la del 2015, “Amb 40 no en fem prou”, de Martí Fontclara i la del 2016, “Sardana n. 5”, de Xavier Ventosa.

I la setmana que ve, més FES TA FESTA. Ja ho sabeu, si us abelleix… segur que us deixondim!