Programa 560 – 27/11/2020 – Edició 2349

Programa 560 – 27/11/2020 – Edició 2349

El Calendari de l’Ermità 2021 ja a la venda

Ja podeu trobar als quioscos i llibreries aquest històric calendari que es publica des de fa quasi un segle i mig (146 anys) i que és obra de Fra Ramon dels Pirineus amb una sèrie important d’il·lustres col·laboracions. El santoral, les fires, les festes majors, els mercats i el Calendari dels nens i les nenes per aquest expectant 2021 que està a punt d’arribar. Un bon regal nadalenc. No us el podeu perdre!

Com també pot ser un magnífic regal per aquestes festes que tenim a tocar, el darrer CD de la Fonoteca de Cobla de compositors gironins de la cobla Ciutat de Girona, el que han dedicat al compositor banyolí Cassià Casademont. D’aquest nou treball discogràfic escoltarem tres peces: les sardanes “La pubilleta del Mas Mimó” i “Virtuosa” i la cançó “Cant elegíac”, amb lletra de Ramon Ribera, una cançó escrita en memòria del poeta Ignasi Iglesias que ens interpretaran la mezzosoprano Marta Valero i el pianista Alfons Miró.

Podeu veure el concert de presentació del CD i de la Fonoteca d’en general, fet al Teatre de l’Aliança del Poble Nou aquest darrer dilluns al final d’aquest davantal.

En el Youtube de la setmana recordarem la figura d’en Josep Verdaguer “Roviretes”, un fabliolaire històric de qui el passat 16 de novembre s’escaigué el centenari del seu naixement. El grup LES VIOLINES ens interpretarà la ja tradicional “Polca d’en Roviretes”. I al final d’aquest davantal el podreu veure a ell interpretant el tradicional “Ball de Folgueroles”.

No faltaran les SECCIONS:

I us parlarem també, entre d’altres coses, dels Finalistes de la Beca per a Joves Instrumentistes de cobla Josep M. Bernat, dels Concursos musicals de Masquefa i de Banyoles, de les visualitzacions del Memorial Joaquim Serra 2020 o del 15è aniversari de la proclamació per part de la UNESCO de LA PATUM COM A Patrimoni de la Humanitat.

I del BUSCA-RAONS, una nova iniciativa telemàtica de l’Amadeu Carbó de la qual podreu gaudir molt aviat. Ja ho veureu: el FES TA FESTA, un programa cada dia més transmèdia.

I segur que encara ens deixem coses…

——————————–