Programa 562 – 11/12/2020 – Edició 2351

Programa 562 – 11/12/2020 – Edició 2351

La 24a. Fira Mediterrània ja està en marxa

De fet, la Fira de Manresa és un Festival que no s’atura mai però és, segurament en moments com aquest, quan s’obre la Convocatòria Artística per a la propera edició, quan es fa més evident aquesta activitat continuada. Així doncs, ja ho sabeu: des d’ara i fins el 27 de gener a les 24 h. ja podeu enviar les vostres propostes artístiques. Llegiu-vos abans la normativa. La 24a. Fira Mediterrània de Manresa se celebrarà del 14 al 17 d’octubre de 2021.

Pel que fa a la resta de programa, continuarem respirant ambient nadalenc. En l’apartat musical escoltarem, com fem tradicionalment en aquestes dates, una nova versió del Romanç de Santa Llúcia, el poema de Josep M. de Sagarra musicat per Eduard Toldrà, en aquest cas la del tenor olotí Dalmau Gonzàlez i la pianista barcelonina Liliana Maffiotte. I, sense deixar les nadales, també recordarem una versió entranyable de l’any 1966 de “Les dotze van tocant” d’en Salvador Escamilla i la de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries de “Digues noi, d’on vens?”, una nadala extreta del seu espectacle LO MISTERI DE NADAL, en el que serà el nostre Youtube de la Setmana.

Pel que fa a les SECCIONS, preneu nota:

I us parlarem també de la presentació del CD GASP-4; de la Gala dels Premis Ateneus 2020; de l’Exposició Virtual del Pessebre de la Torre del Suro; o de la programació nadalenca del Centre Artesà Tradicionàrius, entre moltes altres coses.

I al final del programa escoltarem un clàssic del mestre Josep Saderra, la sardana “Maria de les trenes”, en una versió mix de les versions de cor i cobla degudes al Cor Jove de l’Orfeó Català i a la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, respectivament. I així felicitarem els 90 anys de la seva protagonista, la Maria Pagès i Coll (la Maria de les trenes) que els va acomplir el passat dia 1 de desembre.

I tot escoltant el FES TA FESTA, a fer el pessebre que aquest diumenge és Santa Llúcia. Ja ens ho deia en Sagarra: Perquè avui és Santa Llúcia, dia de l’any gloriós…