Programa 566 – 08/01/2021 – Edició 2355

Programa 566 – 08/01/2021 – Edició 2355

La Filomena se’n va al mercat

Aquest és el nom de l’espectacle familiar que estrenen aquest diumenge dia 10 de gener el grup ELS MINISTRILS DEL RAVAL, de Terrassa, un espectacle en què la música tradicional i l’alimentació van de bracet. I per al que han comptat amb la col·laboració de l’actriu Alba Valldaura. El guió i la direcció escènica són de Jordi Palet. En parlarem en aquest FES TA FESTA i escoltarem un dels temes “La cançó del capità”.

Tindrem, de nou, les habituals SECCIONS:

Pel que fa al Youtube de la setmana, us convidem a veure el muntatge de vídeo que us ajudarà a reviure aquesta 23a Fira Mediterrània de Manresa tan especial que hem viscut amb tanta intensitat aquest passat 2020. I també a escoltar la banda sonora que han escollit per acompanyar el vídeo: “La rumba” d’en Joan Garriga i el mariatxi galàctic, extret del seu darrer EP del 2019 titulat “Nocturn de vetlla i revetlla”.

Us avançarem el contingut del segon BUSCA-RAONS, aquest nou espai d’entrevistes tranquil·les de l’Amadeu Carbó  que penjarem en els propers dies a la plana central del FES TA FESTA. El convidat d’aquesta segona entrega és en Josep Presseguer, el president dels Tonis de Taradell i amb qui parla de les Festes amb animals, entre moltes altres coses.

I també us parlarem, entre altres coses, de veredictes: com ara el del IV Concurs de composició Masquefa-Montgrins i el de la XXVI Beca Josep M. Bernat per a Joves instrumentistes de cobla. Precisament del compositor barceloní escoltarem la seva “Sardana d’infants”, que va escriure l’any 1982 en commemoració del centenari de Pablo Picasso.

I acabarem el programa escoltant la sardana “El 10 de gener”, de Florenci Mauné, un títol-data amb el qual el compositor figuerenc va voler recordar el dia del seu prometatge.

I parlant d’aniversaris i efemèrides, us emplaçarem al proper programa per repassar la llista de celebracions oficials per aquest 2021 i d’algunes mancances que no acabem d’entendre. Però això serà en el proper FES TA FESTA, la setmana vinent.