Programa 567 – 15/01/2021 – Edició 2356

Programa 567 – 15/01/2021 – Edició 2356

El 34è Festival Folk Internacional Tradicionàrius en marxa

Aquest cap de setmana comença la 34a. edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius de la ma de la seva nova flamant directora, la Carol Duran. Un Tradicionàrius que ens ofereix un ambiciós i extens programa de concerts i activitats que, vist des de fora, no fa pensar en un festival afectat per la pandèmia. El Festival, que s’allargarà fins el dia 26 de març, s’inaugura al CAT aquest dissabte dia 16  amb el Ball d’homenatge (amb la Blanca Mostaza i en Pau Benítez) i un concert de l’Eliseo Parra en el qual presenta el seu nou treball CANTAR Y BATIR i del qual sentirem el tema titulat “Maragato pato”.

Al final d’aquest davantal podeu reveure el Youtube de la roda de premsa de presentació del passat dimecres. Una roda de premsa il·lustrada musicalment pel Sicus Carbonell i el Ramon del Pichón del grup SABOR DE GRÀCIA, a qui sentirem també en el programa amb el tema que dona nom al seu darrer àlbum discogràfic: “Herois”.

Un Youtube que compartirà protagonisme amb dos més:  d’una banda amb el segon BUSCA-RAONS, aquestes entrevistes sense data i sense pressa però d’allò més sucoses que ens proposa el nostre Amadeu Carbó. Aquesta vegada l’entrevistat és en Josep Presseguer i Salarich, el president dels Tonis de Taradell amb qui l’Amadeu parlarà, entre d’altres coses de “Festes amb animals”. La podeu veure també tota sencera al final d’aquest davantal.

I d’una altra banda, amb el teaser de l’espectacle dels Ministrils del Raval de Terrassa que us anunciàvem la setmana passada: “La Filomena se’n va al mercat”, un espectacle que es va presentar diumenge passat a Terrassa el dia de Santa Filomena i amb la tempesta Filomena fent de les seves. Voleu més casualitats?

Tindrem també les SECCIONS:

I parlarem també dels aniversaris i les efemèrides a celebrar oficialment aquest 2021 i d’algunes mancances que hi trobem. En aquest aspecte escoltarem la sardana “Goig i planys”, una de les quatre que va escriure el mestre Amadeu Vives, el compositor de Collbató de qui enguany s’escau el 150è aniversari del naixement.

I això serà tot. O quasi tot. Al davantal no hi caben més coses però al programa…


I aquí teniu els altres dos Youtubes de què us parlàvem:

El BUSCA-RAONS de l’Amadeu Carbó, amb l’entrevista a Josep Presseguer i Salarich


I la Roda de Premsa completa de presentació del 34è Festival TRADICIONÀRIUS.