Programa 571 – 12/02/2021 – Edició 2360

Programa 571 – 12/02/2021 – Edició 2360

Premi Joan Amades 2021 per l’Esbart Marboleny

L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) ha atorgat el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2020 a la secció de dansa del Cercle de Cultura Popular i Tradicional Marboleny, o el que és el mateix, a l’Esbart Marboleny, de Les Preses, entitat gestora de l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional d’aquesta població garrotxina i impulsora de l’Escola de dansa i del festival ÉSDANSA.

L’acte d’entrega, que serà a porta tancada, es retransmetrà en directe pel Canal de YouTube de l’AC Joan Amades el proper diumenge dia 28 de febrer a les 12 del migdia i s’adaptarà el format a les mesures sanitàries del moment.

Però a més d’això, al FES TA FESTA us parlarem de l’acte inaugural de l’any Manuel Cubeles que va tenir lloc el passat dissabte dia 6 i que podeu veure també a la xarxa. Un acte en que hi participà també l’Esbart Marboleny molt involucrat igualment en tota la commemoració del centenari del prestigiós coreògraf.

 

El nostre Youtube de la Setmana serà el segon dels 10 vídeos que corresponen a 10 festes del patrimoni festiu català que està editant el Departament de Cultura al Canal de Youtube CulturaCatalunya. Els vídeos s’aniran incorporant a la llista en el moment del cicle festiu que els pertoca i volen posar en valor aquest patrimoni que comprèn gran diversitat de manifestacions festives, elements i actes. Actualment, l’Inventari del Patrimoni Festiu de Catalunya, inclou gairebé 15.000 festes.

I pel que fa a les Festes de Santa Eulàlia, de Barcelona, una adreça que us informarà de totes les adreces on podeu gaudir de les nombroses i diverses propostes festives telemàtiques d’enguany: https://www.barcelona.cat/santaeulalia/ca/programa.

També tindrem les SECCIONS:

I a la part musical, un tema del darrer treball del grup LA COIXINERA, el CD TENIM I TINDREM que presenten el proper cap de setmana al Tradicionàrius: la seva versió en cançó del poema de Miquel Martí i Pol “Les quatre banderes”.. I les sardanes “El roserar” d’Eduard Toldrà i “Ofrena a València” de Joaquim Serra amb la Cobla Sant Jordi i la Cobla de Cambra de Catalunya, respectivament.

I la setmana que ve us parlarem de moltes més coses. No falteu a la cita…