Programa 580 – 16/04/2021 – Edició 2369

Programa 580 – 16/04/2021 – Edició 2369

Setmana medieval a Montblanc a l’entorn de Sant Jordi

Del 22 al 25 d’aquest mes d’abril, en un llarg cap de setmana que inclou la Diada de Sant Jordi com a festa, la vila de Montblanc es vestirà de gala per acollir la 34a. edició de la Setmana Medieval, quatre intensos dies de propostes i espectacles que enguany, malgrat el COVID i prenent totes les mesures necessàries, podran ser possibles de nou. Consulteu-ne tots els detalls al seu magnífic web: www.setmanamedieval.cat. I si no teniu paciència en aquest link podeu baixar-vos directament el programa d’actes.

Aquest serà un dels temes del programa, el nostre titular. Però també us parlarem de moltes altres coses: com ara del Concurs La Sardana d’Igor Stravinsky (que ja té finalistes i data de celebració del concert final); o de l’allargassat any Xaxu, que continuen celebrant a L’Escala (amb un parell d’actes pel present cap de setmana); o de l’Exposició Dracs del Pla de Barcelona que s’inaugura aquest dilluns dia 19 a la Sala Polivalent de la Torre de La Sagrera, de Barcelona.

En la vessant musical sentirem una de les CANÇONS del segon CD commemoratiu dels 40 anys de la Cobla La Flama de Farners que la cobla de Santa Coloma ha enregistrat amb la NÈVOA. Un tema que porta per títol “Maio, maduro maio”. Us afegim un dels videos promocionals de l’enregistrament amb declaracions dels protagonistes.

Escoltarem també la setena eliminatòria de la SúperSardana de l’Any que conformen tres guanyadores absolutes dels darrers anys del compositor de Foixà, el tenorista Josep Coll i Ferrando i sabrem el resultat de la sisena o el que és el mateix, quina de les dues sardanes d’en Joan Jordi Beumala és ja la sisena finalista.

I tindrem també, és clar, el tradicional Youtube de la setmana, en aquesta ocasió amb el grup Ballaveu i la seva flamant cançó guanyadora del millor tema folk en els Premis Enderrock 2020: “Dalt del cotxe – Un, dos rat”.

A les SECCIONS, força varietat, com sempre:

I acabarem el programa amb un altre Premi Enderrock 2020, concretament “Escriurem”, d’en Miki Núñez, amb la Simfònica de Cobla i Corda i la Polifònica de Puig-reig, un tema del CD EMOCIONA’T amb la SCCC que va ser el guanyador del millor disc de música clàssica per votació popular.

Un tema preciós i espectacular… però en la modalitat de Clàssica? I que quedi clar que la pianista Alba Ventura, finalista amb el seu CD de Sonates de Mozart, no és familiar del nostre director.

Però el poble sempre té raó. Potser per això, després de tants anys, continua el FES TA FESTA.