Programa 581 – 23/04/2021 – Edició 2370

Programa 581 – 23/04/2021 – Edició 2370

Neix l’Aula de Tona

Les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) fan possible aquesta proposta que amb el nom de AULA DE TONA engegarà com a prova pilot el proper dilluns 3 de maig de 2021. Una oferta formativa que constarà de 4 tallers: violí, acordió diatònic, gralla i flabiol i tamborino, que es duran a terme al nou centre cultural de Tona, l’Espai Muriel Casals. Congratulacions per la iniciativa i llarga vida al projecte.

L’altra gran notícia del cap de setmana és l’Homenatge que aquest diumenge 25 es retrà al recentment traspassat músic Jordi Fàbregas, a la seva vila nadiua, a Sallent, en el marc de la Setmana Cultural de la població bagenca. Una jornada de festa amb la participació de molts músics i la pràctica totalitat dels elements i entitats de cultura popular de la vila sallentina. La nostra més sincera adhesió a aquest primer acte d’homenatge a l’enyorat Jordi Fàbregas.

I a banda de tot això, us parlarem de moltes coses més. Com ara de les novetats que arriben des de la Fira Mediterrània de Manresa, que no atura la seva activitat i ens anuncia l’obertura de les dues primeres línies de suport sorgides del Pla d’impuls a la dansa d’arrel. O de la presentació del LES MÚSIQUES DEL MERCÈ DANSA – Volum II que es va celebrar el passat dimecres 21, a la Casa dels Entremesos, de Barcelona, i del qual escoltarem el primer dels temes: un arranjament de l’Òscar Igual del Ball de l’Ofrena a la Mare de Déu de Sarrià, amb la Cobla del Centenari dirigida pel mestre Joan Gómez.

Com és habitual, tindrem també les SECCIONS:

També dedicarem un espai a escoltar la darrera eliminatòria de la SUPERSARDANA DE L’ANY i a conèixer els resultats de la setena, que vam escoltar la setmana passada. Les darreres sardanes que opten per una plaça a la gran final són: “Doll d’amor” de Joaquim Hostenc i “Essència d’aplec” d’Enric Ortí.

I tot i que, segurament quan escolteu el programa ja l’haureu celebrat, el nostre Youtube de la setmana (aquesta setmana bilingüe) estarà dedicat a Sant Jordi. Escoltarem “La llegenda de Sant Jordi”, d’en Pep López en català, però la veurem en el Youtube en anglès. I a més, comentarem el vídeo dedicat a Sant Jordi de la sèrie Visions creatives de la festa, que promou enguany el Departament de Cultura i que podeu veure també al final d’aquest davantal.

I ja pensant amb la imminent festa de les Montserrats i amb la desitjada paritat, acabarem el programa amb una sardana del mestre Ricard Viladesau, un clàssic absolut: “Flors  la Moreneta”, amb la cobla La Principal de la Bisbal.

I la setmana que ve, un altre FES TA FESTA. Nosaltres com els culebrots. Que no s’acaben mai…