Programa 582 – 30/04/2021 – Edició 2371

Programa 582 – 30/04/2021 – Edició 2371

Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana 2011

Finalment, aquest dissabte primer de maig, la vila ganxona serà proclamada com a Capital de la Sardana, un títol que hauria d’haver ostentat el passat 2020 però que la pandèmia del COVID-19 va fer impossible. En l’acte de proclamació, que podeu seguir per la xarxa a www.guixols.cat/sardana, es donaran a conèixer també els guardonats amb els Premis Capital de la Sardana 2021. De tot plegat, en tornarem a parlar em el proper FES TA FESTA.

A la part musical escoltarem dues sardanes relacionades amb Sant Feliu de Guíxols: la primera d’un guixolenc il·lustre, el mestre Juli Garreta, de qui escoltarem “Mar d’argent”; i la segona que fa referència a un dels indrets emblemàtics de la vila, la titulada “Porta Ferrada” del mestre Antoni Ros-Marbà.

Però al programa us parlarem de moltes altres coses: coneixerem el resultat de la darrera eliminatòria (la de repesca) i, per tant, les vuit sardanes finalistes del concurs LA SUPERSARDANA DE L’ANY, del qual es celebrarà el concert final el proper dia 15 de maig a l’Espluga de Francolí; ens farem ressò d’algunes actuacions d’esbarts dansaires que van tornant a la normalitat coincidint amb la celebració el passat dijous dia 29 del Dia Internacional de la Dansa 2021; o us recomanarem de nou el BUSCARAONS, les entrevistes tranquil·les del nostre company Amadeu Carbó que en aquesta cinquena edició parlarà amb el doctor en antropologia Roger Canals i Vilageliu sobre Maria Lionza una divinitat d’origen veneçolà empeltada de diverses creences i tradicions. Al final d’aquest davantal la podeu escoltar.

En el Youtube de la setmana recordarem el treball IN SOMNI de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb el DJ Mario Nieto i la Kulbik Dance Company tot escoltant i veient una curiosa versió de la sardana d’Enric Morera “Baixant de la Font del Gat”.

I també tindrem les SECCIONS:

I la setmana que ve, més… Molt més…!


Aquí teniu el BUSCARONS-5