Programa 586 – 28/05/2021 – Edició 2375

Programa 586 – 28/05/2021 – Edició 2375

TORNA EL CORPUS AMB MÉS FESTA

De fet, venint d’on venim, la crescuda era lògica. Però de la mateixa manera que a Berga, la Festa de La Patum continuarà encara aquest 2021 podríem dir que en stand by, a d’altres indrets com ara la ciutat de Barcelona, la crescuda de l’activitat festiva és considerable fins i tot comparant-ho amb abans de la pandèmia del COVID-19: més ous com ballen, més catifes florals i més districtes implicats.

Aquest serà un dels temes que comentarem en aquest darrer FES TA FESTA del mes de maig, en què, entre d’altres coses, us anunciarem també la imminent arribada del 93è Aplec de Calella, l’Aplec Pairal de Catalunya que s’esdevindrà aquest proper primer cap de setmana de juny; us parlarem de la celebració, també el proper cap de setmana del 40è aniversari de la Colla de Diables La Vella de Gràcia; i tindrem un record pel company i amic Carles Pous, el gran sardanista de la vila de L’Escala que ens ha deixat aquesta setmana.

La part musical estarà protagonitzada, també en bona part, per la Festa del Corpus. Tot i que començarem amb un tema reivindicatiu de La Carrau titulat La Tereseta que ens parla de gallines i ous, escoltarem les sardanes Ginesta ran la mar del mestre Lluís Lloansí amb la cobla Ciutat de Terrassa i, per acabar el programa, L’ou com balla, una obligada de tenora del mestre Ricard Viladesau amb Josep Gispert com a tenora solista de La Principal de la Bisbal.

I el nostre Youtube de la setmana també es titula L’ou com balla, però en aquest cas es tracta del tema d’en Jordi Soley popularitzat per la Companyia Elèctrica Dharma i de la versió de  l’enregistrament en directe del Concert 20 ANYS DE DHARMA que es celebrà el dia de Sant Jordi de l’any 1994 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

També tindrem les SECCIONS:

I també us parlarem de que ja podeu escoltar el nou BUSCA-RAONS, la sisena edició d’aquest seguit d’entrevistes tranquil·les que podeu trobar, a banda de moltres altres coses, al web de l’Amadeu Carbó, que en aquesta ocasió ha decidit entrevistar l’historiador Nil Rider, que recentment ha publicat el llibre L’Ou com Balla. L’efimer, el Corpus i la Catedral. El podeu veure i sentir al final d’aquest davantal.

I encara no farem cap comentari del nou govern. Els concedirem els set dies de gràcia. O són cent…


Aquí teniu el darrer BUSCA-RAONS:


I encara, un altre Youtube. Aquest reportatge emès al programa Gaudeix la Festa de La Xarxa el mes de juny de 2018. Una passejada amb en Xavier Cordomí per les fonts més tradicionals on es feien els Ou com balla a Barcelona: la Casa de l’Ardiaca, l’Acadèmia de les Bones Lletres, el Palau del Lloctinent-Arxiu de la Corona d’Aragó, el Verger del Museu Frederic Marès i la Catedral. També podreu visitar el Seguici Popular exposat a l’Ajuntament.