Programa 626 – 04/03/2022 – Edició 2415

Programa 626 – 04/03/2022 – Edició 2415

Aquesta setmana abans de res volem expressar-vos el següent:

Avui més que mai, o com sempre, el Fes ta Festa ens declarem radicals.

Radicals en la pau.

Radicals per denunciar qualsevol acte de violència.

Radicals a l’hora de dir NO A LA GUERRA, a qualsevol guerra.

I som radicals a l’hora d’afirmar que la cultura en tots els seus vessants i derivats és un dels millors antídots per solucionar, i evitar els conflictes bèl·lics.

Ara sí, comencem el Fes ta festa 2415.

Un Fes Ta Festa que posa la lupa en la celebració del desè aniversari de Canemàs, la revista de pensament associatiu que edita l’Ens de l’associacionisme cultural català. Hem convidat el seu director, i col·laborador incombustible del Fes Ta Festa, L’Antoni Serés perquè ens ho expliqui tot i tot d’aquesta publicació.

A les notícies escollides ens hem de fer ressò de la Trobada de la Dona Trabucaire al Prat del Llobregat, de la sardana Montjoliu, de Manuel Oltra, què serà la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana, i de la programació del Tradicionàrius.

La selecció musical és atípica ja que l’hem volgut condicionar a temes relacionats amb la pau, els conflictes i la guerra.

  • Escoltarem un primer tema, El Canó de Palamós, una havanera de José Luís Ortega Monasterio. En aquest cas una versió molt coneguda del grup Port Bo i la Cobla els Montgrins que van enregistrar en el CD Acoblat.
  • El segon tema és d’un grup singular format per Jordi Fàbregas, Maurizio Martinotti, Toni Torregrosa i Renat Sette que van fer el 2006 un treball que duia per nom Pau i Treva, tota una declaració d’intencions. D’aquest treball, n’escoltarem un tema de folk progressiu, un Medley de dos temes Panegíric i Eyfonts Terrible.
  • La setmana passada l’Elèctrica Dharma anunciava que començaven els actes de commemoració dels seus 50 anys d’història. Precisament el youtube de la setmana és un vídeo del concert dels seus 20 anys al palau Sant Jordi el 1994 amb un tema radicalment reivindicatiu “la gent vol viure en pau”.

 

  • Un quart tema de Jordi Paulí, una sardana que du per títol Pau per Bòsnia interpretat per la Cobla Bohèmia.
  • Per acabar una Sardana de Jordi Vilaprinyó, El Turó de les Tres Creus, guanyadora de la 8ena eliminatòria de la Sardana de l’Any

I com és habitual les seccions:

Fins aquí, la setmana vinent hi tornarem.