Programa 292 – 13/11/2015 – Edició 2081

Programa 292 – 13/11/2015 – Edició 2081

LA 2a. EDICIÓ DEL FESTIVITAS BESTIARUM
AL “FES TA FESTA”

Festivitas Bestiarium 2015Avui, un dels temes principals del FES TA FESTA és l’entrevista que l’Amadeu Carbó mantindrà amb el Sete Udina, el President de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, entitat que convoca la 2a edició del FESTIVITAS BESTIARUM, una jornada festiva amb gala final en la qual, entre d’altres coses, s’entregaran els Premis BEST i que enguany tindrà lloc el proper dissabte 21 de novembre a Vilafranca del Penedès.

A banda d’això, començarem el programa amb LA COLUMNA, Aefcl’espai editorial del programa que aquesta setmana ha escrit el nostre director Jesús Ventura. L’ha titulada “Sigles” i en ella ens explica la cerca a nivell mundial que ha realitzat a partir de les sigles d’una entitat centenària com l’AEFC, l’Arxiu d’Etnografia i Folklore de Catalunya.

Us en fareu creus del que ha trobat, segur.

El bou i la mulaDes d’aquesta setmana i fins que arribem a Nadal, recuperem la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, l’espai que confeccionen els amics del Col·lectiu EL BOU I LA MULA. Durant aquestes properes setmanes coneixerem coses interessants a l’entorn dels pessebres, amb la veu de l’Eulàlia Molera i els guions de l’Enric Benavent. Aquesta vegada ens asseguren que, també en el món pessebrístic, res “No és el que sembla”.

També tindrem les seccions habituals de cada setmana:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens relatarà com ha estat que s’hagi realitzat “Un castell de 9 a la Xina”.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que ens explicarà que vol dir això de “Tenir molta terra a l’Havana”.
  • I una setmana més en Josep M. Francino ens convidarà a escoltar una nova versió de La santa espina al seu espai ELS TEMES D’EN XINO. En aquesta ocasió, la que l’any passat va enregistrar la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció del mestre Salvador Brotons.

I encara tindrem temps de recuperar un episodi de l’Arxiu FONS AMADES que es guarda a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb en Toni Serés com a guia especialitzat en coneixerem “Els gravats”.

I també escoltarem dues sardanes: una amb un títol amb sigles, la “XX FSR” de Vicenç Acuña; i la titulada “Sardanes a l’Havana”, de Jordi Molina. I entremig la nadala popular “La Mare de Déu” en la versió de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries extreta del seu espectacle “Lo misteri de Nadal”.

I es que és un no parar. Som el FTF.

————————————————————

I si encara no teniu entrades pel Memorial Joaquim Serra del dia 22 de novembre al matí, escolteu el que us expliquen els seus protagonistes: