Programa 342 – 21/10/2016 – Edició 2131

Programa 342 – 21/10/2016 – Edició 2131

Homenatges i ranxos al FES TA FESTA

Perquè al FES TA FESTA recordem amb nostàlgia i sentiment els amics desapareguts, però també ens esforcem a celebrar el dia a dia amb les millors festes i convocatòries. I és per això que en el programa d’aquesta setmana, hi tenim de tot.

D’una banda, LA COLUMNA d’aquesta setmana del nostre director Jesús Ventura està dedicada a recordar el mestre Ramon Noguera, el que fou durant més de 40 anys director de la Polifònica de Puig-reig. Un títol enrevessat però que llegit detingudament ho explica absolutament tot: “Des del cor al cor d’un cor”. També escoltarem la sardana “Pregària de Pau, amb lletra i música del mateix mestre Noguera i interpretada per la Polifònica de Puig-reig i la cobla La Principal de la Bisbal. Aquesta serà una de les obres que s’interpretaran al concert-homenatge que tindrà lloc a Puig-reig el proper diumenge dia 30, a la tarda, tot commemorant també el 60è aniversari de la colla Joventut Sardanista de Puig-reig.

I per una altra banda, us parlem d’aquesta cinquena edició de la Trobada de Ranxos de Catalunya que se celebra aquest cap de setmana (21, 22 i 23 d’octubre) a Verges, al Baix Empordà, amb una extensa i variada programació (glosadors, presentacions de llibres, la truita més gran del món, visites guiades, etc.) i els autèntics protagonistes de la festa: els ranxos de Vidreres, Capmany i Ponts, la sopa de Verges, el perol d’arròs d’Albons i les escudelles de l’Ametlla del Vallès, Gelida, Castellterçol i la Seu d’Urgell.

I no seran aquestes les úniques notícies que comentarem: us parlarem també de la 65a Trobada Sardanista a Montserrat, que organitza l’Obra del Ballet Popular per aquest dissabte dia 22; de les Festes de Sant Martirià a Banyoles durant tot el present cap de setmana; del sopar-castanyada del dia 31 d’octubre a la Masia de Can Carrancà de Martorelles; de la Ratafia de l’Ermità i de la nova secció que properament tindrem al FES TA FESTA amb Fra Valentí de Manresa com a protagonista…

Fra Valentí de Manresa

 

El programa tindrà també les habituals seccions:

I el d’aquesta setmana serà també un FES TA FESTA molt musical. A banda de la sardana de Ramon Noguera abans esmentada, tindrem la secció dels CLÀSSICS DE COBLA que ens acostarà a la figura del mestre Rafael Ferrer del que n’escoltarem la sardana que compongué en homenatge a Juli Garreta en el centenari del seu naixement: “Verd de pi, blau de mar”.

Sentirem el tema de Jordi Molina “Macedònia”, amb el grup CRIATURES, un grup format per Ivó Jorda (gralla) i Marçal Ramon (acordió diatònic), que han estat els brillants guanyadors dels Concurs SONS a la recentment celebrada Fira Mediterrània de Manresa; escoltarem també l’adaptació del grup FALSTERBO MARÍ d’un clàssic del polèmic Premi Nobel de Literatura, l’il·localitzable Bob Dylan: la titulada originalment “When the ship comes in” que es traduí per “El dia que el vaixell vindrà”.

I acabarem el programa amb una cançó escrita per Enric Morera i Lluís Plana Taverna: “La Paula té unes mitges”, interpretada per l’actriu Mercè Martínez i la cobla Mediterrània dirigits per Bernat Castillejo.

I tot en, encara no, una horeta de res. I gratis! Jo mateix no m’ho puc creure!

————————————————————