Programa 386 – 18/08/2017 – Edició 2175

Programa 386 – 18/08/2017 – Edició 2175

Comença la 35a. edició del “ÉsDansa”

El proper dilluns dia 21, a les onze del matí, al Caixa Forum de Girona es donarà el tret de sortida del Festival ÉsDansa 2017, l’anomenat popularment Festival de la dansa d’arrel tradicional, que es desenvoluparà durant la propera setmana a la garrotxenca vila de Les Preses, amb un extens i farcit programa tant lúdic com formatiu de concerts, recitals, cursos, conferències, etc. En parlarem i en podeu veure i consultar tota la informació en el seu web www.esdansa.cat.

Però, com sempre, la notícia titular és només la punta de l’iceberg que ens ocupa.

El FES TA FESTA d’aquesta setmana tindrà moltes altres notícies, com ara, la novetat discogràfica que aquesta vegada ens arriba de la mà de la cobla Marinada i de l’Asssociació Músics per la cobla, que ens presenten un nou CD de sardanes del mestre Josep Blanch Reynalt, amb 14 títols dels menys prodigats (i no per això menys interessants, al contari) del compositor de Castelló d’Empúries. Un acurat treball de recerca i interpretació que ha dirigit el mestre Marc Timón que no dubtem en recomanar, i del que n’escoltarem dues obres: les sardanes “La masovera guapa” i “Idil·li mariner”..

També coneixerem al tercer del quatre grups finalistes del Concurs SONS DE LA MEDITERRÀNIA 2017. En aquest cas ens arriba des del País Valencià, porten per nom ELS JÓVENS i els escoltarem en un tema titulat “Anís Tenis”. Al final d’aquest davantal podeu veure un YouTube d’un altre treball dels seus dos líders principals, en Pep Mirambell i en René Macone: la cançó titulada “T’ailoviu més que l’hòstia”.

Però el YouTube de la setmana, ja que hem començat a Les Preses, el protagonitza un grup garrotxí, els HORA DE JOGLAR, que ens presenten en un lyric vídeo el tema “Vigila”, un dels inclosos en el seu del darrer treball discogràfic titulat PRESENT (2017).

I no faltaran les seccions:

Però, parlant dels SECRETS d’en Gustau, aquesta setmana ens ha arribat una altra notícia que a la família del FES TA FESTA ens ha trasbalsat d’allò més, i quan diem trasbalsat ho diem en el millor dels sentits de la paraula. Hem rebut un email de la Isabel Vilademunt Danès on ens agraïa, al programa, el fet que la seva mare, la Coloma Danès, podrà per fi retrobar la seva “Nina de pedra”. És una història que ve de l’any 2011, quan en Gustau Molas ens explicava un dels primers dels seus SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, la “Nina de pedra”. Ara el cercle es completa i en parlarem i ens n’ocuparem il·lusionats, aquest proper mes de setembre.

Fins aleshores, recupereu l’espai i escolteu la capçalera del FES TA FESTA d’aquesta setmana en què us ho expliquem amb més detall. Una vegada més, hem pogut comprovar que la ràdio és màgia… O és que n’heu tingut mai cap dubte?

==================================================

I aquí teniu el tema d’en Pep Mirambell i en René Macone: “T’ailoviu més que l’hòstia”.