Programa 559 – 20/11/2020 – Edició 2348

Programa 559 – 20/11/2020 – Edició 2348

LLUÍS ALCALÀ GUANYA LA SARDANA DE L’ANY 2019

El compositor i instrumentista de tenora barceloní va guanyar dissabte passat el Premi Popular del Concurs La Sardana de l’Any 2019,  amb la sardana “25 anys màgics”. A la Gala final, que finalment es pogué celebrar sense públic al Teatre de La Passió d’Esparreguera, el veterà Jordi León assolí l’accèssit del premi popular amb la sardana “Gresca, tabola i ball de rams”, i Marc Timón i Jan Fité aconseguiren el Premi de la Crítica i el Premi Joventut, respectivament.

Aquest serà un dels temes d’aquest FES TA FESTA en que també us parlarem de moltes altres coses: com ara de com s’ha desenvolupat el Primer Congrés Nacional de Música d’Arrel al CAT, del Memorial Joaquim Serra 2020 que s’enregistrà sense públic el passat dimecres i que podeu veure ja al Canal Youtube de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona o al final d’aquest davantal.

També us parlarem de coses que s’han hagut de suspendre o aplaçar per culpa de la pandèmia com ara la Festa del Tió d’Argençola, la gala FESTIVITAS BESTIARUM o el Festival CÀNTUT de Cassà de la Selva. I d’altres que es celebraran properament, com la SETMANA DE LA PEDRA SECA.

Tindrem també les SECCIONS, amb el retrobament amb una de les nostres seccions que podriem anomenar de temporada:

I les ja habituals:

El Youtube de la setmana escoltarem “Tango”, al segon avançament de CD VEGA, d’Anna Ferrer i Paula Grande, la segona producció discogràfica de CÀNTUT.

I musicalment, reblarem el programa tot escoltant un tema de la primera producció d’aquest festival, la versió dels Belda & Sanjosex de la cançó tradicional “El pomeró”. I les dues darreres Sardanes de l’any: “Montblanc, Capital de la Sardana”, d’Alfred Abad (la del 2018)  i “25 anys màgics”, de Lluís Alcalà (la del 2019).

I segur que ens deixem coses… Jo de vosaltres ho comprovaria.

I la setmana que ve, parlarem del Calendari de l’Ermità 2021, que ja ha sortit!!!

Cuideu-vos.