Programa 231 – 12/09/2014
(Edició 2020)
600 FALCONS A LA XIII TROBADA NACIONAL DE CASTELLCIR
Aquesta és una de les notícies dels darrers dies de què parlem al FES TA FESTA d’aquesta setmana que malgrat pengem al web el 12 de setembre es va confeccionar un dia abans de la gran Diada viscuda el passat dia 11.
És per això en aquest FES TA TESTA quasi no parlem de la V ni de la gran festa de la democràcia i la reivindicació dels nostres drets que va ser la jornada de dijous passat. Ja ho faré la setmana que ve.
Però us parlem de moltes altres coses també importants, com la ja esmentada Trobada Nacional de Falcons a Castellcir del passat dia 6; de la distinció de geganter d’honor que el constructor Manel Casserras i Solé va rebre el darrer cap de setmana dins la festa major de Solsona; de l’Exposició itinerant “’La festa popular, la catalanitat cívica” que ha comissariat en Bienve Moya i es va inaugurar a Manresa; o de l’estrena del videoclip “Nosaltres decidim”, una sardana coral de Marcel Casellas que podeu escoltar en el programa i en el vídeo que pengem a continuació.
I a més tindrem les seccions:
- Una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies. La d’aquesta setmana és la que diu “Cada cosa al seu temps i les figues per l’agost”.
- La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta vegada ens parla, a més de repassar les darreres actuacions, del “50è 2de9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa”, assolit el passat dia 7 a Sabadell, a la diada de festa major dels saballuts.
- Un nou episodi dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que des el Museu Etnològic de Montjuïc ens porta en Gustau Molas. Avui ens parla de “El joc de l’auca”.
- La reposició d’un CLÀSSICS DE COBLA, la secció musical del nostre director Jesús Ventura, que aquesta vegada ens convida a recordar “Somni”, l’immortal sardana del mestre Manuel Saderra i Puigferrer.
- I encara un nou EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que amb el títol “Una recomanació bibliogràfica” amaga l’explicació de l’interessant i sorprenent origen del nostre Himne Nacional.
I en el petit concert, dues sardanes i dos ballables del mestre Francesc Perich i Escosa, compositor gironí al que la cobla Ciutat de Girona ha dedicat el primer volum de la seva nova col·lecció FONOTECA DE COBLA.
I la setmana que ve, parlarem de l’Onze de setembre. Que en tenim unes ganes…