Programa 382 – 21/07/2017 – Edició 2171

Programa 382 – 21/07/2017 – Edició 2171

Simposi Mundial
de Música Coral
a Barcelona

Sota el lema “Els colors de la pau”, la capital catalana acollirà entre els propers dies 22 i 29 de juliol, un festival considerat arreu del planeta com les Olimpíades del Cant Coral, on actuaran més de 24 formacions corals de tot el món seleccionades entre les quasi 150 peticions de participació rebudes.

Una vuitantena de concerts a Barcelona i arreu de Catalunya, amb escenaris tan emblemàtics com L’Auditori, el Palau de la Música o el Temple de la Sagrada Família, conformaran un programa que inclou també conferències, classes magistrals i el Simposi Mundial de Música Coral en sí mateix amb més de 40 ponents que exposaran diferents temàtiques. Es preveu la participació d’unes 2.500 persones entre cantaires i congressistes.

És amb aquest motiu que hem programat la sardana per a cor i cobla “Marinada”, d’Antoni Pérez Moya i també una interpretació del Quartet Mèlt: “Ton pare no té nas”, el que serà el primer vídeo del programa.

Però no serà l’únic. La nostra cita amb el “YouTube de la setmana” ens porta el segon single del CD NO TINC DINERS, el treball discogràfic d’aquest 2017 de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Després del video del tema que dona nom al disc, ara ens n’arriba un segon, el titulat “El meu nom és xeic”, musicant un poema del poeta Jon Gras.

I a les seccions encara hi trobarem un tercer video:

I encara tindrem temps de parlar de la DAP, la 1a Diada d’ADIFOLK a Perpinyà que se celebrarà els dies 28 i 29 del present juliol; i del Festival AMB SO DE COBLA a Palamós, que s’inicia també el proper dia 29; i d’escoltar una de les sardanes més emblemàtiques i importants en la producció del mestre Josep M. Bernat, la titulada “Scala Dei”, en una interpretació de la Cobla Juvenil de Bellpuig de l’any 1996.

Ja ho veieu. Tot nou (en el contingut) i cap novetat (en el continent). Som els de sempre. Els del FES TA FESTA. Que no s’atura…

Feu-nos companyia.