Programa 087 – 16/12/2011
(Edició 1876)
EL PREMI JOAN AMADES PER A JOAN LÓPEZ
Joan López, de l’Editorial tarragonina EL MÈDOL, ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional. I nosaltres li dediquem una bona part del FES TA FESTA d’aquesta setmana.
Un programa que iniciem fent-nos ressò (segurament no ho mereix) d’un infortunat comentari de l’obscur i tenebrós radiofonista Sebastià d’Arbó al programa matinal de RAC1 sobre la figura de Joan Amades en el que, tot parlant de la Vampira del Raval, un altre obscur personatge barceloní, feia esment d’una possible insana relació comercial entre aquesta assassina en sèrie i el nostre benvolgut i admirat folklorista. Una teoria que ens encarreguem de rebatre absolutament. No hi ha res pitjor que haver de parlar i no saber que dir. Quina pena!
A banda d’aquesta desagradable anècdota que enteranyina la professió periodística, nosaltres sí que tenim moltes coses per explicar-vos: i en aquest FES TA FESTA us parlem del PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO, de la presència de la cobla al tradicional Concert de Sant Esteve de l’Orfeó Català, i entre moltes altres coses, del nou CD de la Cobla Mediterrània i l’actriu i cantant Mercè Martínez, “RECORDANT EL DORADO”, del qual n’escoltarem, en absoluta primícia, un tema titulat “L’enamorada”, amb música d’Enric Morera i lletra d’Ignasi Iglesies.
- ELS TEMES D’EN XINO, amb el beatlemaniac Josep M. Francino i una curiosa versió del mundialment idolatrat “Yesterday” amb els Grallers de l’acord.
- CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre i un conte amb un títol que promet ser alliçonador: “Els animals i la gent”.
- ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, un espai que aquesta setmana el Sr. Llorenç Aguilà ha titulat “Sou de ministre, feina de capellà i vacances de mestre!”.
- I la CRÒNICA CASTELLERA, en la que en Carles Esteve ens duu la segona part del “Resum de la temporada 2011/2”, avui dedicada als castells de 8.
I a la part musical, a més del TEMA D’EN XINO i de la novetat discogràfica, les sardanes “El testament de n’Amèlia”, de Joan Lamote de Grignon, i “Miscel·lània”, d’Eduard Sendra.
Tot clar i català. Res de foscúries. A nosaltres ens agrada fer ràdio parlant de coses sanes, de cultura, de tradicions… El d’Arbó aquest que s’ho faci mirar.