Programa 383 – 28/07/2017 – Edició 2172

Programa 383 – 28/07/2017 – Edició 2172

Comença el Festival
AMB SO DE COBLA a Palamós

És sense dubte la notícia de la setmana. La primera edició d’un Festival d’estiu dedicat al so de la cobla i els seus instruments és ja una realitat que ens complau i ens fa trempar. En parlarem a bastament, repassarem el programa i comentarem i escoltarem algunes de les seves propostes. El Festival AMB SO DE COBLA se celebrarà a Palamós entre els dies 29 de juliol i 6 d’agost.

I al FES TA FESTA, ja un dia abans, us proposem escoltar i veure als BIFLATS, una de les propostes més agosarades del Festival en el nostre Youtube de la setmana, en el qual ens interpretaran el tema “Pèl a les aixelles” del seu primer CD titulat CATALAN FANFARE!.

I com va passar la setmana passada, tindrem més vídeos i tots ells relacionats amb el festival empordanès. Vídeos de la cobla La Bisbal Jove que presenta dos espectacles dels quals escoltarem algunes mostres.

DECOPBLAS, o el que és el mateix, el binomi GASPATXO & COBLA LA BISBAL JOVE, amb un tema d’allò més fussionador en tots els aspectes: “Un velero llamado libertat”amb el ritme rumba, el so de la cobla i la lletra del José Luís Perales.

I també podreu veure, al final d’aquest davantal, el video de promoció i un parell de Youtubes més de l’espectacle TUTUTS!, una trobada genial de la cobla amb l’actor David Planas i els elements de la Festa Major, sota la direcció general del mestre Xavi Molina. No us ho perdeu.

A banda de tot això, escoltarem dues sardanes escrites l’any 2004 i dedicades a la vila de Palamós, la seu del Festival que ens ocupa i que ara fa 13 anys vivia un altre gran esdeveniment: el seu pubillatge. Així escoltarem “Palamós, ciutat pubilla”, de Ricard Viladesau, i “Palamós 2004”, de Florenci Trullàs.

I tindrem també les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ens destaca en el titular una actuació dels que anomena “Els Capgrossos de Mataró més extraordinaris“.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que aquesta setmana ens parla de “Fer tots els papers de l’auca”, una circumstància que només pateixen els que es mouen.
  • Tindrem també un nou capítol del VA DE JOC, la secció que prepara acuradament la Companyia a de Jocs L’ANÒNIMA i que aquesta vegada ens parlen d’uns jocs bàsics, imprescindibles: els “Jocs de falda”.
  • I reposarem un CLÀSSICS DE COBLA, el que ja fa uns anys el nostre director va dedicar a l’emblemàtica sardana del mestre Josep M. Bernat titulada “Un racó de claustre”, l’òpera prima del mestre, que enguany recordem en el 25è aniversari del seu òbit.
  • I també recuperarem una de les primeres seccions de ELS MINUTS DE L’AGUILÀ en què el nostre benvolgut Sr. Llorenç ens parlava de quelcom molt present en aquestes dates de vacances: les “Maletes”.

I encara tindrem temps de parlar de la gira per Catalunya de la Cobla Amsterdam (abans La Principal d’Amsterdam) que clourà aquest diumenge amb actuacions al Pla de la Catedral de Barcelona i a El Vendrell; i del VILLANOS!, el Campus d’estiu 2017 de la Companyia de Dansa XURRIACH; i de moltes més coses…

I la setmana que ve més. Amb el senyor Carbó de vacances, però seguirem. Si no és que entra la Guàrdia Civil al nostre estudi…

———————————————————————